Policija: Navijači Partizana započeli izgrede

- -
2

kosarka tucaIzgredi navijača na finalnoj utakmici završnog turnira Kupa Radivoja Koraća počeli su kada su navijači Partizana ubacili na tribinu navijača Crvene zvezde, udarali ga, skinuli mu dres i zapalili, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Kragujevcu. U policiji navode da su pristalice Crvene zvezde potom krenule da brane napadnutog navijača.

Međutim, prema nezvaničnoj verziji, ispada da je navijač Zvezde sam došao i ubacio se na tribinu sa navijačima Partizana, kako bi uzeo zastavu, kao trofej. Međutim, “grobari” su ga primetili i počeli da ga tuku u pokušaju da mu uzmu dres.

Pripadnici Žandarmerije reagovali su odmah i uspeli su da spreče incidente većih razmera, a ističe se da i među žandarmima ima četvoro lakše povređenih.

U policijskoj upravi navode da, pošto su žandarmi smirli situaciju 45 minuta od prekida, kada su se košarkaši vratili na teren i počeli da se zagrejavaju za nastavak meča, trener Partizana Duško Vujošević je ustao sa klupe i krenuo ka predsedniku Crvene zvezde Nebojši Čoviću.

Tada je, kako tvrde u policiji, “došlo do koškanja među njima”, kao i da je tenziju smirio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas.

Posle toga je odlučeno da se utakmica definitivno prekine i da se nastavak odigra u ponedeljak od 19 sati bez prisustva publike.

U policiji navode “da pre, u toku i posle utakmice u gradu nije bilo incidenata”, kao i da su nešto posle ponoći svi navijači ispraćeni iz Kragujevca.

Policija je potvrdila da je snimala utakmicu, koja je prekinuta u 26. minutu pri rezultatu 43:43.

2 Komentara

Odgovorite