Poklanjamo 5×2 karte za premijeru filma „Falsifikator“

- -
1

falsifikatorKragujevačka premijera domaće komedije  „Falsifikator“ biće održana sutra, u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, sa početkom u 20.30 časova, uz prisustvo ekipe filma koju čine Ljiljana Petrović, Branka Katić, Tihomir Stanić, Nataša Marković, Dragan Petrović, Dušan Plavšić i Mihailo Stanić.

Priča se odigrava krajem šezdesetih godina prošlog veka. To je vreme kraha ideala o pravednijem i poštenijem životu koje su studenti širom sveta istakli u velikoj pobuni 1968. godine i početak kraja jedne isto tako velike iluzije koja se zvala Jugoslavija.

Anđelko (Tihomir Stanić) je direktor osnovne škole u malom bosanskom mestu Dubica. Veruje u Jugoslaviju i obožava njenog vođu Josipa Broza Tita. Anđelko, međutim, ima jednu krupnu manu: on je falsifikator, pravi lažne školske diplome.

Ne čini to iz koristoljublja, već zato što je ubeđeni filantrop. Jednoga dana, sused kome je Anđelko napravio diplomu kožarske škole, da bi se osvetio lokalnom veterinaru, prijavljuje policiji da i ovaj ima Anđelkovu diplomu.

Naš junak je zato prinuđen da beži u veliki grad. Tamo živi ilegalno, kod jataka kojima je nekada napravio diplome. Ali jednoga dana Anđelko nabasa na svog školskog druga Sulju (Emir Hadžihafizbegović), pripadnika Državne bezbednosti, koji ga hapsi.

Društvo u Anđelkovoj ćeliji je raznoliko: Crnogorac Veselin (Momo Pićurić) je politički zatvorenik, ljuti protivnik maršala Tita, Miljenko (Dražen Pavlović) je maloletni hrvatski ustaša, optužen da je podmetnuo bombu u jednom beogradskom bioskopu, Enes (Sergej Trifunović) je muslimanski fanatik koji se bori za islamsku državu a Ljubinko Srbin (Dragan Petrović), serijski ubica koji je bez vidnog razloga pobio čitavu jednu porodicu.

Anđelko, kao najobrazovaniji, uzima stvar u svoje ruke i nastavlja sa svojim dobročinstvima. Tako, u Veselinovo ime, piše pismo Titu. Efekat toga je, međutim, suprotan: umesto da ga puste na slobodu, Veselina zatvaraju u samicu. Sa Miljenkom stvar ispada još gora. Umesto da mu pomogne, Anđelko postaje nesvesni potkazivač.

Pravog teroristu, Miljenkovog brata, ubija jugoslovenska tajna policija a Miljenka osuđuju na smrt. Kada utvrdi da ima rak i da, povrh svega, doktor koji ga leči takođe ima jednu od njegovih lažnih diploma, Anđelko rešava da pre smrti završi svoju misiju dobročinitelja i nedužnog Miljenka spase smrtne kazne.

Za to će mu se ukazati prilika kada ga puste iz zatvora. Odlazi na Bled i uspeva da nekako dopre do Tita. Izbezumljeno, zbog propusta koje načinilo, obezbeđenje puca u Anđelka, ali pogađa Tita koji ostaje na mestu mrtav.

Od tog trenutka počinje potpuno falsifikovanje svega postojećeg. Lažni Tito nastavlja da vlada Jugoslavijom, a propaganda počinje da krivotvori istoriju. Ispostavlja se da ništa od događaja koji se protežu u duboku prošlost nije istina, da je sve sam falsifikat…

U saradnji sa bioskopom „Cineplexx Kragujevac Plaza“ delimo 5×2 karte za ovaj film. Sve što je potrebno je da Vaše podatke (ime, prezime i broj telefona) pošaljete na mejl nagrade@ritamgrada.rs U naslovu obavezno napišite „Falsifikator“. Mejlovi koji ne sadrže naslov neće biti pregledani.

Izvlačenje dobitnika je sutra u 14 časova.

1 komentar

 1. Dobitnici karata su:
  Natasa Janicijevic,
  Natalija Moković,
  Dragana Lazić,
  Željko Rvović i
  Bojan Bojović.

  Ritam Grada se zahvaljuje svim čitaocima na velikom odazivu, a dobitnicima srdačno čestita osvojenu nagradu.
  Dobitnici će o načinu preuzimanja biti obavešteni sms-om.

Odgovorite