Podignuta optužnica protiv napadača na maturanta

- -
0

policija darko rViše javno tužilaštvo u Kragujevcu podiglo je otužnicu protiv Darka R. i Nikole Š. koji su pre mesec dana napali i teško povredili maturanta Politehničke škole Stefana J, koji se još nalazi u komi.

Portparolka Višeg suda u Kragujevcu, Svetlana Simović, izjavila je Tanjugu da optužnica Darka R. tereti za ubistvo u pokušaju, a Nikolu Š. za ubistvo u pokušaju u pomaganju.

Podsetivši da je 1. aprila njima dvojici određen pritvor u trajanju do 30 dana, Simovićeva je rekla je Viši sud doneo odluku o produženju pritvora za još 30 dana.

Stefana J. je 28. marta, u kaficu „Tabasko“, oko devet sati ujutru, bejzbol palicom više puta udario Darko R, dok je Nikola Š. stajao sa strane, ne dozvoljavajući nikome da pomogne nesrećenom mladiću. Napadači su potom pobegli, ali su posle nekoliko dana uhapšeni.

Na saslušanju, Darko R. je priznao krivično delo zbog kojeg je uhapšen, rekavši da mu je žao Stefana i sebe, dok je Nikola Š. izjavio da se ne seća šta se tog, 28. marta dešavalo.

Portparolka Kliničkog centra u Kragujevcu, Vanja Đorđević, izjavila je Tanjugu da je Stefan J. još u komi.

„Vitalne funkcije Stefana J. su stabilne, ima znake blagog poboljšanja zdravstvenog stanja, ali je još u komi”, rekla je Đorđevićeva.

Izvor: Tanjug

Nema komentara

Odgovorite