Počinju prolećne vodičke ture

- -
1

image descriptionGradska turistička organizacija „Kragujevac“ od predstojećeg vikenda organizuje novu sezonu vodičkih tura „Kragujevac kroz ulice i muzeje“.

Reč je o ciklusu besplatnih vodičkih tura za sve zainteresovane građane koji će na taj način razgledati grad, posetiti muzeje, manastire i druge okolne značajne lokacije.

Svake godine se trudimo da sugrađane obradujemo novom vodičkom turom, pa smo i za ovo proleće planirali nova odredišta. Pored već poznatih poseta muzejima „21.oktobar“, „Stara livnica“, Narodnom muzeju, Akvarijumu, ponovićemo i ture koje su privukle veliku pažnju naših sugrađana i gostiju, poput poseta manastirima Drača, Divostin, Blagoveštenje i Voljavča, Staroj i Novoj koloniji, kao i Eko parku u Ilinoj vodi. Ovog proleća planirali smo novu turu, koja će nas odvesti u Gornjolevačku kotlinu i manastire Lipar, Denkovac, Sarinac i Raletinac. Prolaskom  kroz  sabanačku klisuru ući ćemo na prostor očuvane prirode, sa brojnim vodopadima, florom i faunom Gledićkih planina, ali ćemo se setiti i pesama Đure Jakšića koji je na tom mestu službovao krajem 19. veka, najavljuju iz Gradske turističke organizacije.

Početak prvog turističkog vođenja planiran je za subotu, 20. aprila. Prijavljivanje počinje 15. aprila u Turističko informativnom centru, plato robne kuće, dr  Zorana Đinđića 11 ili na telefone  335 – 302, 301 – 306.

 

Plan prolećnih vodičkih tura je sledeći :

20. april – klasična vodička tura – panoramsko razgledanje grada sa posetom muzejima „Stara livnica“ i „21.oktobar“; okupljanje u 12 sati kod Krsta.

27. april –   Kragujevac između dva rata – Stara i Nova kolonija

11. maj –  panoramsko razgledanje grada i poseta manastirima   Divostin i Drača

25. maj –  Eko tura

8. jun –    panoramsko razgledanje grada i poseta manastirima Blagoveštenje i Voljavča 

22. jun – NOVA VODIČKA TURA – Panoramsko razgledanje grada i poseta manastirima Denkovac, Sarinac i Raletinac

 

Slične vesti

1 komentar

  1. A niste mogli (zapravo, siguran sam da niste hteli) da na mestima gde stoji turistička signalizacija postavite i tablu “Park Ilina voda” ili nešto slično, na 3 ili 4 mesta. Stavili ste putokaz i za hipodrom i za kolonsku kapiju i za spomenik Jovanu Ristiću, a za park u Ilinoj vodi niste. Dolaze ekskurzije i ljudi porodično iz raznih mesta u Srbiji i uvek pitaju što nema putokaza, jer ne znaju gde je park (što i nije čudno, s obzirom na to da ogroman broj “Kragujevčana” takođe ne zna). Jeste, obeležili ste park na one 3 table, kod krsta, “Zelengore” i Gimnazije, ali je to nedovoljno. Kad mogu hipodrom i kolonska kapija, može i mora i park.

Odgovorite