Počinje sanacija „Ćiftine ćuprije“

- -
2

Početkom sledeće nedelje započeće sanacija „Ćiftine ćuprije“, pešačkog mosta preko Lepenice, u centru grada.

Prema prvobitnom planu, trebalo je da radovi počnu ranije, ali je Grad Kragujevac uvažio molbu OŠ „Milutin i Draginja Todorović“, da sanacija počne po završetku školske godine.

Most će za pešački saobraćaj biti zatvoren u subotu 15. juna, a rok za završetak radova je 45 dana.

Ugovorena vrednost sanacije mosta „Ćiftina ćuprija” koju finansira Grad Кragujevac je blizu 11 miliona dinara, a planirano je kompletno uklanjanje prilaznih armirano-betonskih stepeništa sa obe strane mosta i izrada novih sa kvalitetnom oblogom, zatim uklanjanje postojećeg asfaltnog zastora i izrada nove hidroizolacije i novog asfaltnog završnog sloja. Predviđeno je i uklanjanje kompletnih konzolnih prepusta sa spoljašnjih strana glavnih nosača, po celoj dužini mosta i izrada novih, a dotrajala i nebezbedna ograda biće zamenjena novom.

Poznati kragujevački most na Lepenici biće i osvetljen sa obe strane i to sa po tri kvalitetne led svetiljke na čeličnim stubovima visine četiri metra.

2 Komentara

  1. Stepenice treba da budu armirane.Rade se ponovo na svakih nekoliko godina,i brzo propadnu.Treba da de uradi kvalitetnije,da duze traju.

Odgovorite