Počinje proizvodnja u kragujevačkom FIAT-u

- -
1

Nakon gotovo dvomesečne pauze, poizvodne trake u kompaniji FIAT Krajsler automobili Srbija od ponedeljka će ponovo biti pokrenute.

Prva dva dana u kragujevačkoj fabrici automobila biće organizovana probna proizvodnja, te će trake u obe radne smene biti u funkciji po četiri sata, dok će od srede ovogodišnja proizvodnja svih verzija modela „500L“ startovati punim kapacitetom, što znači da će iz fabričkih pogona izlaziti uobičajenih 410 gotovih vozila dnevno.

Mada plan za ovu godinu zaposlenima i javnosti nije saopšten, procenjuje se da će u 2019. u kragujevačkom FIAT-u da bude proizvedeno tek nešto više od 40.000 automobila, što je za oko 15 hiljada vozila manje nego što ih je lane izašlo iz pogona.

Prošlogodišnja proizvodnja automobila u Kragujevcu obustavljena je još 23. novembra, odnosno tri sedmice pre no što je prethodno najavljivano. Proizvodne trake zaustavljene su ranije zbog usklađivanja proizvodnje sa zahtevima inostranih tržišta.

Davor Veličkovski, generalni menadžer kompanije “Sidžit Srbija” i član Upravnog odbora “Sidžit grupe”, sa sedištem u Torinu, nedavno je najavio da će novi model FIAT-a u kragujevačku fabriku da stigne naredne 2020. godine, koja će, prema njegovim rečima, da bude „ogromna odskočna daska za srpsku automobilsku industriju“.

1 komentar

  1. Nema od tog posla ništa! FIAT nas je i ovako koštao ,,ko Svetog Petra kajgana”, a ova ,,saopštenja” su samo pokušaj da ih nekako ubacimo u rusko tržište za koje oni NEMAJU ni automobil, ni rešenja!Oni su firma koja tone i, umesto da budu zahvalni Srbiji na šansi i dalje izigravaju lidere, a bojim se mi im utome pomažemo… Da podsetim, u pesmi ,,Ženidba Dušanova” pisaše stih… ,,Latini su stare varalice.”..

Odgovorite