Počinje letnja stručna praksa za studente

- -
0

letnja studentska praksaRealizacija programa letnje stručne prakse na osnovu Ugovora koji su potpisali grad Kragujevac i Univerzitet u Kragujevcu počinje od 1. jula u Gradskoj upravi i svim javnim, javno komunalnim preduzećima i ustanovama.

Tim povodom  je načelnik Gradske uprave Zlatko Milić priredio prijem za studente koji će tokom jula i avgusta meseca sticati praktična znanja u organima lokalne samouprave i kragujevačkim preduzećima.

Na konkurs koji je sproveo Centar za razvoj karijere Univerziteta u Kragujevcu prijavilo se 68 studenata, a uslov za stručnu praksu steklo je 46 studenata završnih godina fakulteta i master studija. Pored završnih godina studija, kriterijum za sticanje praktičnog iskustva u preduzećima, bili su znanje stranih jezika, prosek, studiranje u roku kao i aktivno učešće u studentskim organizacacijama i humanitarnim akcijama van fakulteta. U zavisnosti od iskazanih potreba na konkurs su se prijavljivali studenti Pravnog, Ekonomskog, Filološkog, Medicinskog i Farmaceutskog fakulteta.

Nema komentara

Odgovorite