Počeo prvi krug konkursa ”Šta nam teško”

- -
0

Krajem prošlog meseca zvanično je počeo prvi krug konkursa ”Šta nam teško”. Kroz ovaj konkurs će do kraja godine biti podržano 135 #ŠtaNamTeško volonterskih akcija širom Srbije iznosom od 20 do 48 hiljada dinara po projektu, a ukupno sa čak 6.5 miliona dinara.

Konkurs „Šta nam teško“ sprovode Mladi istraživači Srbije u partnerstvu sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om iz Obrenovca i Narodnim parlamentom iz Leskovca, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije kroz program Mladi su zakon.

Prvi krug konkursa za #ŠtaNamTeško akcije zvanično je otvoren od ponedeljka 26. avgusta do srede 25. septembra. Na konkursu mogu da učestvuju svi mladi (uzrasta od 15 do 30 godina) bilo da su članovi i članice udruženja mladih, bilo da to nisu odnosno da predstavljaju neformalnu grupu.

Cilj #ŠtaNamTeško konkursa je da dopre do što većeg broja mladih i iz udaljenih i manjih sredina naše zemlje i pruži im podršku kako bi se osnažili i naučili da uz određena znanja i veštine njihove ideje mogu da postanu stvarnost a njihov trud proizvede promenu i boljitak.

“Želimo da se što veći broj mladih pridruži ŠtaNamTeško akcijama i u svom mestu popravi parkić, okreči neku zapuštenu prostoriju i napravi klub za društvene igre, napravi izložbu ili predavanje o značajnim događajima ili osobama iz svog mesta, doprinese smanjenju upotrebe plastičnih kesa i ambalaže, zasadi drveće i još mnogo toga”, saopštili su organizatori.

Svi detalji konkursa kao i smernice za konkurisanje nalaze se na platformi mladisuzakon.rs

Partneri Mladih istraživača Srbije za Beogradski okrug, Kolubarski okrug, Šumadijski okrug, Podunavski okrug , Moravički okrug, Zlatiborski okrug, Raški okrug, Pomoravski okrug, Braničevski okrug, Pećki okrug, Kosovsko-Mitrovički okrug su kolege iz Udruženja građana CeGraD.

Nema komentara

Odgovorite