Počeo ARSENAL 09! Prvo veče obeležio nastup legendarnog TESTAMENTA

- -
0

Jedan od najuticajnijih američkih treš metal bendova “Testament” obeležio je prvo veče devetog “Arsenal festa”, okupivši 7.000 fanova u Kneževom arsenalu.

Metal muzika bila je u fokusu otvaranja kragujevačkog festivala, koji svake godine publiku iznenadi nekim velikim imenom svetske muzičke scene, a ovoga puta to je “Testament”, ali i Litl Stiven, “Red Fang” i Kurt Vajl koji će biti gosti Kragujevca narednih dana i koji prvi prvi nastupaju u Srbiji.

Pevač benda “Testament” Čak Bili rekao je da kod njih i posle više od 30 godina važi načelo “pravo u glavu”, uverili su se svi koji su se sinoć okupili ispred glavne “Arsenalove” bine na koju su slavni metalci izašli u 23.30 sati. Zagrevanje su pružili kragujevački bend “Dead Joker”, čiji je ded metal zvuk privukao posetioce da se okupe u velikom broju, da bi se gužva ispred “Main stage-a” formirala već sa nastupom popularnih folkmetalaca “Pero Defformero” koji su odsvirali “Gastarbajter”, “Gotičarka”, “Kauboj iz Bosne”, “Došli smo do kraja puta”…

“Zahvaljujemo što ste nas pozvali. Hajde da napravimo žurku! Evo jedne od mojih omiljenih pesama”, rekao je Bili i usledila je “Low”, uz gromoglasno pevanje fanova.

Narednu “Stronghold” posvetio je svima u Kneževom arsenalu, u kojima, kako je istakao, vidi jedinstvo o kome i govori ta numera.

“Svi mi volimo hevi metal i ova pesma je o svima nama. U vama ja vidim to jedinstvo. Ništa nije kao hevi metal, zar ne? A sada se vraćamo staroj školi”, poručio je Bili oduševljenoj publici i okrenuo se starim hitovima “Into the put”, “Electric Crown”, “Disciples of the Watch”.

“Mnogo vam hvala što ste nam pokazali ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo u vaš grad i pokažite mi sada “Practice what you preach’”, poručio je Čak Bili.

Sjajno je bilo i na Garden stejdžu. Zvezda večeri bio je legendarni sastav iz Pule “Atomsko sklonište”. Brojna publika uživala je u svevremenim hitovima duže od sat i po.

Publiku su prethodno dobro zagrejali Mud factory, Majdan i Urban instikt. Prvo veče na Gardenu začinili su Lem Jem, Odgovor, Vesela mašina i Alitor.

Veselo je bio i na Explosive DJ stejdžu. Publika je uživala u B2B nastupima Tzanema i Bo-Yan, SHOOMADISCO i Srećko Divić, te Marko White i DGNRK, kao i Marka Andersona i Gorancheta.

Nema vremena za predah, jer druge večeri Arsenala nastupaju Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Mile Kekin i mnogi drugi.

Nema komentara

Odgovorite