Počelo prikupljanje potpisa za uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece

- -
0

U Srbiji je danas počelo prikupljanje potpisa kojima građani Srbije mogu da daju podršku inicijativi Fondacije “Tijana Jurić” da se uvede kazna doživotnog zatvora.

Formulari mogu da se potpišu na štandovima postavljenim na najprometnijim lokacijama u preko 40 gradova i mesta, sve do nedelje, 29. oktobra.

U Kragujevcu su štandovi postavljeni na dve lokacije: Ispred Ekonomskog i Pravnog fakulteta radnim danima od 9 do 13 sati i kod “Balkana” od 12 do 17 časova.

Inicijativu Fondacije “Tijana Jurić” da se u Krivični zakonik uvede nova sankcija koja bi zamenila postojeću maksimalnu kaznu od 30 do 40 godina za počinioce najtežih oblika teških krivičnih dela kakva su ubistvo deteta, maloletnika ili trudne žene, prethodnih dana je putem društvenih mreža podržao izuzetno veliki broj ljudi iz svih krajeva Srbije, najvaljujući tako svoj izlazak na štandove. Atmosfera podseća na situaciju iz 2015. godine kada se Fondacija borila da država izmeni Zakon o policiji i usvoji novi član, takozvani “Tijanin zakon”.

“Cilj je da sakupimo 500.000 potpisa, bez obzira što ima i onih koji nisu optimisti i koji kažu da to nije moguće. Verujemo da odgovorni građani naše zemlje, roditelji pre svega, nemaju dilemu da li treba načiniti ovako važan korak u pravcu bolje bezbednosti sve naše dece”, rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić”, neposredno nakon početka rada jednog od štandova u Novom Sadu.

Nema komentara

Odgovorite