Počeli radovi na uređenju atarskih puteva

- -
1

uređenje atarskih putevaLužnice je prvo u nizu sela na teritoriji grada Kragujevca, u kojima se ove godine nastavljaju radovi na uređenju atarskih puteva.

 

Atarski put u Lužnicama dug je oko 1,7 km i njime se obezbeđuje prilaz za oko 500 ha parcela. Zbog velikog rastinja i zapuštenosti meštani do sada nisu mogli da priđu svojim njivama, a na njima je da poseku vrzine, iskopaju kanale i održavaju ovaj put, kako ne bi bio doveden u staro stanje i kako jedni drugima ne bi gazili preko parcela.

Radovi su započeti i u Velikoj Sugubini i Drenovcu. Kako se završi sa uređenjem jednog atarskog puta, mehanizacija će se seliti u drugo selo,  tako će ove godine 15 sela imati do 40 radnih sati buldožera.

Iz agrarnog budžeta za ove namene u 2013. godini izdvojiće se pet miliona dinara, a od kako se počelo sa programom za revitalizaiju i uređenju atarskih puteva 2007. godine, do sada je iz gradskog agrarnog budžeta izdvojeno preko 18 miliona dinara i gotova da nema sela na teritoriji grada Kragujevca gde nije uređen neki od radova na prilazu njivama.

1 komentar

  1. Neka malo gradonacelnik,sredi i prilaz grobalja,onaj jadan “putic”gde ne mogu 2 vozila da se mimoidju ka Kormanskom groblju,od rastinja je skoro ne prohodan.

Odgovorite