Počele pripreme za sedmi Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

- -
0

Sajam poljoprivrede

Sedmi „Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“ i „Treći prodajni sajam zimnice i domaće radinosti“, biće održani u Kragujevcu, od 26. do 28. novembra 2015. godine. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ je suorganizator ove manifestacije, koja se održava na „Šumadija sajmu“ i koja je ocenjena kao događaj od izuzetnog značaja za grad Kragujevac. Hala „Šumadija sajma“ jedino je profesionalno sajmište južno od Save i Dunava, koje svima omogućava maksimalno dobre uslove i usluge, ne samo za štandove, već i za korišćenje „Medija centra“, promocije, prezentacije i edukativne programe i radionice.

Svi koji su povezani sa turističkom delatnošću, već se interesuju, zakuplju štandove i obezbeđuju smeštaj, tako da će posetioci moći da se upoznaju sa ponudom nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i kantona Bosne i Hercegovine. Zainteresovani su već zakupili polovinu hale, koja je još prošle godine postala tesna za preko 100 izlagača, kao i za ogroman broj posetilaca.

Turističke organizacije prezentovaće lokalne vrednosti, turističke agencije, najnovije programe za zimovanja, novogodišnje i božićne praznike, a biće i inovacija u ponudi izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostiteljskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova i savremenih tehnologija u turizmu.

Kupoprodajni sajam zimnice i domaće radinosti je specifična ponuda kragujevačkog sajma u odnosu na ostale, a organizuju je domaćinstava i udruženja, koja se bave seoskim turizmom, zdravom hranom i starim zanatima.

Sajam u Kragujevcu je sve popularniji i bogatiji zabavnim sadržajima, brojem posetilaca i brojem izlagača. To dokazuje i „Turistički cvet“, koji je dobila Gradska turistička organizacija „Kragujevac“, kao najbolja turistička organizacija Srbije i treći po redu kragujevački „Sajam turizma i seoskog turizma“, koji je dobitnik ove laskave titule u kategoriji „Specijalni događaj u funkciji promocije turizma“. Tako je kragujevački Sajam turizma za šest godina rada, aktivnostima i popularnošću prevazišao mnoge sajmove sa znatno dužom tradicijom.

Za najbolje izlagače obezbeđene su nagrade u tri kategorije, za najbolje uređen izlagački prostor, za najuspešniju prezentaciju i za najbolji propagandni materijal.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite