Počela izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti

- -
0

U naselju Denino brdo u Kragujevcu počela je izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a u prvoj fazi projekta državne stanogradnje predviđena je izgradnja 216 stanova sa rokom završetka od 480 dana.

Kamen temeljac za nove stanove položili su ministar odbrane Aleksandar Vulin i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

“Ovo je najbolji mogući put kojim dugo nismo išli. Ovo je put koji pokazuje da smo organizovana država koja ceni pripadnike bezbednosti i koja vodi računa o njima i njihovim porodicama”, rekao je Vulin novinarima u Kragujevcu.

On je dodao da će čovek koji je siguran, stabilan, zadovoljan i čija je porodica zbrinuta dati sve od sebe, čuvati i braniti svoju zemlju.

“Svi naši pripadnici struktura bezbednosti čuvaju i brane svoju zemlju i kad im država nešto ne da, ali ovo je način da pokažemo koliko ih cenimo i poštujemo i koliko ih volimo”, rekao je Vulin.

On je istakao da stanovi koji se grade nisu socijalni stanovi, već da se grade po najvišim standardima struke i profesije, a država i lokalna samouprava obezbeđuju da cene budu prihvatljive i daleko niže od tržišnih.

U narednoj fazi u Kragujevcu biće gradjeno još oko 800 stanova u osam zgrada na istoj lokaciji, na Deninom brdu.

Cena kvadratnog metra biće 430 evra bez PDV-a. Grade se stanovi prosečne kvadrature 55 kvadratnih metara, od garsonjera do troiposobnih, a najviše će biti jednoiposobnih i dvosobnih.

Izvođač radova je firma “Ljuba invest” iz Paraćina.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić je rekao da je gradnja tih stanova za grad “urbanistički izazov” jer se gradi potpuno novo naselje sa 13 kilometara putne i komunalne infrastrukture.

Nikolić je rekao da će infrastrukturni radovi koštati više od 500 miliona dinara, od čega će grad, po fazama ulagati, od 10 do 20 odsto.

Nema komentara

Odgovorite