Počela izgradnja javne garaže

- -
3

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i direktor JKP “Šumadija” Nemanja Dimitrijević položili su danas kamen temeljac za izgradnju prve nadzemne višeetažne blokovske garaže, na prostoru nekadašnjeg parkinga između ulica Kneza Miloša i Branka Radičevića.

Objekat za čiju je izgradnju JKP “Šumadija” opredelila 360 miliona dinara, imaće suteren, prizemlje i pet spratova koji će moći da prime 200 vozila.

Posle Beograda, kako je najavljeno, ovo će biti prva „zelena garaža“ koja će biti urađena u skladu sa zahtevima održivog razvoja i ekološkim trendovima. Kako je navedeno na zvaničnom sajtu Gradske uprave, naselje će dobiti lepu zgradu, koja će svojim izgledom oplemeniti taj prostor. Na krovu objekta pored solarnih panela koji će proizvoditi enregiju za rad garaže, nalaziće se i zelena površina.

Rok za završetak radova, koje izvodi konzoricijum firmi “Strabag” Beograd i “Strabag” Austrija, je 210 radnih dana, odnosno 31. avgust 2020. godine.

“Nakon završetka prve garaže očekujemo podršku grada za izgradnju tri nove nadzemne garaže koje će u značajnoj meri doprineti rešenju problema parkiranja u našem gradu. Ovo je samo početak investicionog ciklusa”, istakao je Nemanja Dimitrijević i dodao da će uskoro biti raspisan tender za rekonstrukciju Zelene pijace, 100 autobuskih stajališta i uređenje grobalja.

“Gužva je na ulicama sve veća, a time i problemi u dinamičkom i stacionarnom saobraćaju, koji će biti rešeni izgradnjom novih saobraćajnica i javnih garaža. Stacionarni saobraćaj odnosno potrebu građana za parking mestima rešavaćemo izgradnjom ovakvih garaža i zbog toga planiramo da izgradimo još tri, uglavnom na prilazima gradskom jezgru, kod Zastavinog solitera, iza Gradske uprave i na Trgu kod fontane. Ovo je, nakon ulaganja u mehanizaciju JKP Šumadije, najveći projekat do sada od smene vlasti. Od ovog projekta mnogo čekujemo u svakom smislu i verujemo da ćemo vrlo brzo započeti i veće investicije od ove. Ponosni smo na to da smo uspeli grad i gradska preduzeća finansijski da stavimo na noge, da možemo da uđemo u ovakve investicije. Danas imamo moderan komunalni sektor koji je značajno podigao kvalitet usluga, a na tome ćemo raditi i dalje”, poručio je gradonačelnik Radomir Nikolić.

3 Komentara

  1. Prozor od stana mog rodjaka je iza gradonačelnika na slici na 5 metara od tih temelja. To je soba mog sestrića. Ako će njegovo dete udisati vazduh od tog zelenenila na garaži koja ima cveće na ogradi pozdravljam. Ako će tu da se parkiraju samo električni automobili bez buke i smrada , glasam sa celom porodicom za našeg gradonačelnika Radomira. A ako bude sa otvorena garaža sa dizelašima onda glasam za Čileta, Milana, Dragana i 300 i Volim Kragujevac i sve one koji će tu beštiju da stopiraju jer od nje mogu samo da budu bolesti i pare za nekoga ko će posle to da privatizuje.

  2. Zelena u kom smislu, ofarbana u zeleno 😁. Stanari okolnih zgrada ima da uživaju u pogledu na garažu, p+5spratova a kvalitet vazduha koji budu udisali će svakako biti vrhunski. Biće tu stanova na prodaju za bagatelu

Odgovorite