Počela gradnja nove zgrade za Hitnu pomoć

- -
2

verko temeljac hitna pomocSlužba za hitnu medicinsku pomoć grada Kragujevca svoj 31 rođendan, 1. aprila naredne godine, proslaviće prvi put, ne kao podstanar, već u svojoj novoj zgradi. Kamen temeljac danas su položili gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović, član Gradskog veća za zdravstvo, dr Aleksandar Živanović, i dr Slobodan Kitanović, direktor Hitne pomoći.

Ovo je prva zgrada koja se u Srbiji namenski gradi sa Službu hitne pomoći, Najpre je bila podstanar u zgradi Ureda, a skoro dve decenije podstanar je u zgradi Zavoda za stomatologiju.

– Investitor je grad Kragujevac koji je u budžetu za te namene obezbedio 170 miliona dinara i plac od 65 ari. Na taj način rešićemo prostorne probleme i Hitne pomoći i Zavoda za stomatologiju. Objekat je površine blizu 2.000 kvadratnih metara i ukoliko sve bude teklo po planu biće završen do proleća, po principu „ključ u ruke“ isto kao i Zdravstvena stanica 4 – rekao je gradonačelnik Stevanović.

– Ovo je završnica naše planirane strategije za razvoj primarne zdravstvene zaštite i dokaz da smo jedna od retkih lokalnih samouprava koja planove ostvaruje posebno kada su u pitanju kapitalne investicije. Kragujevac je jedan od retkih gradova koji ulaže značajna sredstva u kapitalne objekte za razliku od drugih gradova koji su u težoj materijalnoj situaciji i nisu u stanju da obezbede primarnu zdravstvenu zaštitu – naglasio je dr Aleksandar Živanović.

U ime 160 zaposlenih, direktor Hitne pomoći dr Slobodan Kitanović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog početka realizacije tog projekta kojim će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za rad, ali i za pacijente. Iako su decenijama radili u vrlo teškim uslovima, nikada se nije dogodilo da je intervencija u hitnim slučajevima izostala. U proseku dnevno imaju 70 izlazaka na teren i 120 ambulantnih pregleda.

– Lokacija za objekat Hitne pomoći, preko puta Pravnog fakulteta, je izuzetna jer je zbog dobrih saobraćajnica moguće brzo stići u sve delove grada. Izgradnjom auto – puta mi ćemo pokrivati i Koridor 10 – kazao je Kitanović.

Inače, izvođač radova je Konzorcijum Tehnobeton 2009. i Deneza M Inženjering iz Beograda, koji je gradio objekat Plaze u Kragujevcu.

Slične vesti

2 Komentara

  1. verko prevrnuce te ta loparta sa malterom .nisi uzeo u ruke nikad u zivotu..da je lamela tu si strucnjak,inace lopata je za tebe nepoznata.to ne moze da te povadi,dosta je bilo..

Odgovorite