Počela Dečija nedelja u Kragujevcu

- -
1

Dečiju nedelju u Kragujevcu juče su u Pešačkoj zoni, kolažnim programom otvorili mališani iz predškoslkih ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“, u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, vaspitača i roditelja. Kroz pokret, muziku i igru predstavili su ono što su zajedno sa svojim vaspitačima pripremali za Dečiju nedelju čiji je ovogodišnji moto “Moje pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“.

Dečija nedelja je idealna prilika da skrenemo pažnju, ali i da pokrenemo mehanizme zaštite dece od nasilja u porodici. Porodica je osnov i stub društva koja to mora da ostane, poručio je Nikola Ribarić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu grada Kragujevca i dodao da decu ne vaspitavaju samo obrazovni sistem i država, već i porodica koja pruža smernice za njihov dalji razvoj i rast što se odražava i na razvoj društva.

Dečija nedelja će od 1. do 7. oktobra biti obeležena na različitim lokacijama nizom radionica, tribina, predavanja, humanitarnih akcija, likovnih i muzičkih aktivnosti za decu i roditelje. Cilj ovih manifestacija je skretanje pažnje na različite vidove nasilje – vršnjačko, nasilje u porodici, digitalno nasilje, u kojoj meri su ona prisutna i šta raditi na prevenciji kako bi naša deca živela srećno i zdravo.

Program za Dečiju nedelju su u partnerstvu sa lokalnom samoupravom grada Kragujevca osmislili predškolske ustanove “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“, Crveni krst, Dom zdravlja i Centar za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“.

1 komentar

  1. Gde Vam je taj program? Zasto niste napisali? Otkud gradjani da znaju gde i u koliko sati da izvedu dete. Jako ste neorganizovani.

Odgovorite