Peti koncert sezone “Convivium Musicum 17/18” – ICstrings

- -
0

Prvi koncert u 2018. godini kojim se nastavlja Koncertna sezona „Convivium Musicum 17/18“  održaće se u sredu, 17. januara, u Galeriji Narodnog muzeja, sa početkom u 20 časova. Kragujevačkoj publici će se predstaviti duo ICstrings iz Nemačke.

Ansambl ICstrings čine violončelistkinja Karolin Buser i violinista Ivan Knežević. Oboje su istaknuti, nagrađivani i veoma uspešni mladi umetnici sa izgrađenom solističkom, orkestarskom i pedagoškom karijerom. Ono što ih spaja je velika ljubav prema kamernoj muzici i želja da sa publikom podele lepotu i radost koju ona donosi. Upravo je kamerna muzika poslužila i kao inspiracija za umetnički projekat, veliku desetomesečnu turneju Evropom, na kojoj Karolin i Ivan promovišu ideju da muzika ne poznaje granice. ICstrings će publiku uvesti u Novu godinu kompozicijama A. Vivaldija, V. A. Mocarta, Z. Kodalja i G. F. Hendla- J. Halvorsena.

Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana „CONVIVIUM MUSICUM“ i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca, a ulaz je slobodan.

Dobro došli!

Nema komentara

Odgovorite