Pet novih filmova i „Bajadera“ u Cineplexx-u

- -
0

repertoar-bioskopU novoj bioskopskoj nedelji, koja počinje danas i traje do 30. januara, na programu bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ nalazi se pet novih filmova: „Ana Karenjina“, „00:30 – Tajna operacija“, „ Film 43“, „Preljubnici“ i „Koko i duhovi“, kao i direktan prenos baleta „Bajadera“ iz Boljšoj teatra.

U novoj britanskoj ekranizaciji Tolstojeve „Ane Karenjine“, reditelj Džo Rajt okupio je sjajnu glumačku ekipu, koju predvode Kira Najtli, Džud Lou i Aron Džonson…

Ovo je večna priča koja moćno istražuje sposobnost za ljubav koja uzburkava ljudsko srce, dok rasvetljava raskošno društvo kakvo je bilo carska Rusija.

Radnja se dešava 1874. godina. Živahna i lepa, Ana Karenjina (Kira Najtli) ima sve ono na čemu bi joj pozavidele žene iz tog doba. Ona je žena Alekseja Karenjina (Džud Lou), visokog vladinog činovnika kome je rodila sina, i njen položaj u društvu Sankt Petersburga ne može biti viši. Kad dobije pismo od svog brata Oblonskog (Metju Mekfejden), u kome je moli da dođe i pomogne mu da spasi njegov brak sa Doli (Keli Mekdonald), Ana će otputovati u Moskvu. Na tom putu, Ana upoznaje groficu Vronski (Olivija Vilijams), koju će na železničkoj stanici dočekati sin, zanosni konjički oficir Vronski (Eron Tejlor-Džonson). Kad Anu upoznaju s Vronskim, među njima će odmah sevnuti varnica koju ni on ni ona neće moći da ignorišu. Moskovski dom će posetiti i najbolji prijatelj Oblonskog, Ljevin (Domnal Glison), preterano emotivan i brižan zemljoposednik. Ljevin je zaljubljen u Dolinu mlađu sestru Kiti (Ališa Vikander). U nepovoljnom trenutku, zaprosiće Kiti, ali ona ga odbija jer je zaljubljena u Vronskog. Razočaran, Ljevin odlazi na svoj posed na selu gde se okreće farmerskom poslu. Kitino srce će biti slomljeno kad na velikom balu shvati da Vronski ima oči samo za Anu, a da mu ova udata žena uzvraća pažnju. Ana će se boriti da zadrži prisebnost i zbog toga beži u Sankt Peterburg, gde će za njom poći i Vronski. Pokušaće da se vrati u porodičnu rutinu, ali neće moći da prestane da misli na Vronskog. Započeće strastvenu ljubavnu aferu koja će skandalizovati društvene krugove Sankt Peterburga. Karenjin će se naći u bezizlaznoj situaciju i biće primoran da ženi postavi ultimatum. U pokušaju da dostigne sreću, Ana će doneti odluke koje će razgrnuti koprenu sa društva koje je opsednuto imidžom. Posledica toga će biti romantični i tragični događaji koji će dramatično promeniti njen život, ali i živote svih ljudi oko nje.

Projekcije:
radni dan: 14:30, 17:00, 19:30, 22:00
sub, ned: 14:30, 17:00, 19:30, 22:00

00:30 – Tajna operacija“ (Zero Dark Thirty) je novi kontroverzni film rediteljke Ketrin Bigelou, dobitnice Oskara za film „Katanac za bol“. Film koji prikazuje ratno ludilo Bliskog istoka, bavi se jedinicom američke vojske koja je locirala, pronašla i ubila Osamu bin Ladena…

Lov na Osamu bin Ladena duže je od decenije bio jedna od glavnih preokupacija svetske javnosti i dve američke predsedničke administracije. Na kraju mu je u trag ušao tim sačinjen od nekoliko predanih operativaca Centralne obaveštajne agencije. Čak su i najsitniji detalji operacije bili obavijeni velom tajne. Mada su pojedine informacije objavljene, neke od najvažnijih, uključujući i glavnu ulogu koju je odigrala CIA, otkrivene su tek u ovom napetom i slojevitom novom filmu dvoje oskarovaca, Ketrin Bigelou i Marka Boala. Njihov prikaz događaja koji su doveli do hvatanja bin Ladena je napet i činjenično zasnovan. Gledaoca vodi u centre moći i na prvu liniju istorijske bitke koja je kulminirala specijalnom akcijom operativaca i napadom na tajnu lokaciju u jednom pakistanskom predgrađu.
Projekcije:
radni dan: 17:10, 21:30
sub, ned: 17:10, 21:30

„Film 43“ dolazi iz otkačenih umova producenata Pitera Farelija („Sedam dana slobode“, „Plitki Hal“) i Čarlsa Veslera („Ima nešto u vezi sa Meri“, „Glupan i tupan“).

Ova komedija o više različitih priča, u kojima glume neka od najvećih imena Holivuda (Kejt Vinslit, Džerard Batler, Hale Beri, Ema Stoun, Ričard Gir, Hju Džekmen…), nije za one koji se lako uvrede i sadrži neverovatne, ponekad šokantno uznemirujuće, ali uvek zabavne, povezane priče koje ćete morati da pogledate da biste mogli da poverujete. „Čarli Vesler i Pit Fareli su mi predložili da snimimo nekoliko kratkih filmova koje ćemo nekako oblikovati u dugometražni film. Meni je to zvučalo jedinstveno i interesantno, pa sam pristao“, kaže producent Džon Penoti. „Dve godine smo skupljali scenarije i na kraju smo ih skupili oko 125. Rekli smo scenaristima da moraju da traju od tri do osam minuta. Sve je bilo dozvoljeno, jedini uslov je bio da priče budu otkačene, bezobrazne i neočekivane – ipak je u pitanju komedija za odrasle.“

Projekcije:
radni dan: 15:40, 19:10, 23:00
sub: 15:40, 19:10, 23:00
ned: 15:40, 19:40, 23:00

Francuska komedija „Preljubnici“ je omnibus sa Žanom Dižardenom i Žilom Lelušom u glavnim ulogama, koji su scenaristi i reditelji dva segmenta filma. Niz kratkih, urnebesno komičnih priča, na različit način se bave temom muškog neverstva.

Muško neverstvo viđeno je očima sedam reditelja – Mišel Azanavisijus (The Artist, OSS 117), Emanuel Berko (My Dear Studies, Polisse), Fred Kavej (Point Blank), Žan Dižarden (dobitnik Oskara za ulogu u filmu The Artist), Žil Leluš (uloge u filmovima Mesrine: Killer Instinct, Point Blank, Love Me If You Dare, Tell No One). Kao omnibus komedija iz zlatne ere italijanskog filma (I Mostri, Dino Risi, 1963.) i film „Preljubnici“ od početka do kraja vode dva prijatelja – Leluš i Dižarden stvarajući kolažni film sastavljen od sedam različitih delova. Posteri koji su najavljivali novu komediju Žana Dižardena skinuti su na samom početku kampanje, jer su francuski nadležni organi za reklamu dobili nekoliko zvaničnih optužbi za seksizam. Na plakatima se Dižarden i Leluš vide kroz par golih ženskih nogu.

Projekcije:
radni dan: 20:20
sub, ned: 20:20

„Koko i duhovi“ je uzbudljiva detektivska priča o dečaku Kokou, koji se seli iz sela u grad, gde upoznaje nove drugare. Koko se sa roditeljima useljava u stan koji je nekad pripadao Vinceku, staroj škrtici čija je smrt obavijena tajnom. Uskoro se i sam Koko upušta u opasnu avanturu zajedno sa svojom sestrom Maricom, vernim psom Carem i zabrinutim roditeljima. Pokušaće da sazna da li duhovi zaista postoje, te zašto pokušavaju da oteraju Kokoa i njegovu porodicu. U burnom raspletu ove detektivske priče saznaćemo da li će Koko uspeti da reši zagonetku pre odraslih.

Projekcije:
radni dan: 15:20
sub, ned: 11:10, 13:20, 15:20

Bajadera (direktan prenos iz Boljšoj teatra) – izvanredan balet Marijusa Petipe, u novoj scenskoj verziji Jurija Grigoroviča, uživo u Cineplexxu. Solor i njegovi ratnici su u lovu. Pre nego što uđu u šumu, Solor preko fakira dogovara večernji susret s bajaderom (hramskom plesačicom) Nikijom. Kad se sretnu, Solor i Nikija zaklinju se na večnu ljubav. Oni ne znaju da ih je čuo veliki sveštenik Brahman, koji je zaljubljen u Nikiju. Brahman odlučuje da se osveti. Juri kod Radže da mu otkrije tajnu, budući da je Radža odabrao Solora za verenika svoje kćeri Gamzati. Ne znajući za taj dogovor, Nikija pristaje da pleše na vereničkoj svečanosti Radžine kćeri.

Ljubomorni Brahman – u želji da ubije Solora i prisvoji Nikiju – otkriva Radži kako je Solor svoje srce obećao Nikiji. Ali Radža, umesto da svoj bes usmeri prema Soloru, odlučuje da Nikija mora umreti. Gamzati, koja je čula plan svoga oca, poziva Nikiju u palatu i pokušava da je nagovori da se odrekne svoje ljubavi. U napadu besa, Nikija podiže bodež u nameri da ubije Gamzati. U poslednjem trenu se zaustavlja i beži prestravljena onim što je umalo učinila. Kao i njen otac, i Gamzati se zaklinje da bajadera mora umreti…
Subota u 16 časova

Ostatak repertoara:

Đangova osveta
radni dan: 15:30, 18:30, 20:00, 21:30
sub, ned: 15:30, 18:30, 20:00, 21:30

Haos u kući – matorci dolaze
radni dan: 16:20, 18:20
sub, ned: 16:20, 18:20

Pijev život 3D
radni dan: 17:30, 20:10, 22:20
sub, ned: 17:30, 20:10, 22:20

Hobit: neočekivano putovanje 3D
radni dan: 16:00, 21:00
sub: 16:00, 21:00
ned: 21:20

Frankenvini
radni dan: 14:20
sub, ned: 12:20, 14:20

Zvončica i tajna krila 3D (sinhronizovano)
radni dan: /
sub, ned: 11:20, 13:00

Pet legendi (sinhronizovano)
radni dan: /
sub, ned: 11:40, 13:40

Semijeva velika avantura 2 3D (sinhronizovano)
radni dan: 14:00
sub, ned: 12:00, 14:00

Ledeno doba 4 3D (sinhronizovano)
radni dan: /
sub, ned: 11:30, 13:30

Nema komentara

Odgovorite