Palata pravde biće gotova na proleće

- -
1

Gradonačelnik Кragujevca Nikola Dašić i pomoćnik ministra pravde Slavica Jelača obišli su radove na izgradnji nove Palate pravde u Кragujevcu, koja će biti završena na proleće naredne godine, što je pre predviđenog roka. Jedan od najvećih pravosudnih infrastrukturnih projekata u poslednjih nekoliko decenija, koji se realizuje u Кragujevcu, finansira se iz republičkog budžeta, a ukupna vrednost radova je oko 3 milijarde dinara.

– Ova zgrada odgovara značaju koji pravosudni organi imaju u Кragujevcu, čime će biti stvoreni uslovi za njihov ozbiljan i kvalitetan rad – rekla je Slavica Jelača, pomoćnik ministra pravde. – Palata pravde u Кragujevcu je, pored Palate pravde u Beogradu, jedan od najozbiljnijih poduhvata, što je od velike važnosti imajući u vidu značaj Кragujevca i činjenicu da grad ulaže u razvoj. Plan je da se radovi na izgradnji završe pre roka koji je predviđen za avgust naredne godine. Sigurni smo, a imajući u vidu dosadašnju dinamiku, koju smo danas na licu mesta propratili, da će Palata pravde biti gotova na proleće naredne godine.

Grad Кragujevac je obezbedio parcelu od dva hektara, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica oko Palate pravde sa kompletnom infrastrukturom, čija je ukupna vrednost 57,5 miliona dinara.

– Izgradnja Plate pravde veoma je značajna za grad Кragujevac, koji je prepoznat kao centar regiona. Sudstvo u Кragujvcu će dobiti na efikasnosti izgradnjom ovog savremenog objekta, a grad na značaju zajedno sa ostalim velikim projektima i investicijam – istakao je gradonačelnik Кragujevca, Nikola Dašić.

U kragujevačkoj Palati pravde biće smešteno svih 11 pravosudnih organa. Nova Palata pravde, čija je površina 25.000 kvadratnih metara gradi se po najsavremenijim standardima, imaće 24 sudnice i 74 kabineta, čime će biti obezbeđeni uslovi za efikasniji rad pravosuđa u Кragujevcu i 800 zaposlenih u tim organima.

Sastanku sa predstavnicima Ministartva pravde, koji je upriličen u Gradskoj upravi, pored gradonačelnika Nikole Dašića, prisustvovali su Vladimir Dobi član Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima i Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika za kapitalne projekte i saradnju sa Vladom Srbije.

1 komentar

Odgovorite