Paketići za 200 mališana

- -
0

podela paketicaGradska uprava za zdravstvo, socijalnu poltiku i društvenu brigu o deci u saradnji sa humanitarnom organizacijom „Ljubi bližnjeg svog“, danas je u Sali Skupštine grada novogodišnjim paketićima obradovala oko 200 mališana.

Radi se o deci iz Centra za porodični smeštaj i usvojenje, Prihvatilišta za decu i mlade, Prihvatilišta za žrtve porodičnog nasilja u porodici, Dnevnog boravka za decu iz porodica u riziku, učenicima ŠOSO „Vukašin Marković“ i deci članova udruženja osoba sa invaliditetom.

– Svake godine tradicionalno prijatelji i deca iz Velike Britanije pripremaju novogodišnje pakete za kragujevačke mališane. Za narednu godinu bi mogli da postupimo na sličan način kako već godinama prema vama i nama postupaju vaši vršnjaci iz Velike Britanije praveći lepe i šarene poklone – rekla je ovom prilikom Slavica Saveljić, predsednik Saveta za unapređenje socijalne politike u Kragujevcu.

Ona je predložila da se za narednu kalendarsku godinu u saradnji sa kragujevačkim osnovnim školama pripreme slični paketi i pošalju deci na Kosovu.

– To je naša želja da ne budemo samo neko ko uvek prima poklone nego da naučimo da je radost podjednaka ne samo u primanju nego i u davanju. Tim paketima nije važna materijalna vrednost i šta će biti u njima, već je važno da u njima bude vaša kreativnost i ljubav, kako bi deca na nekim drugim prostorima koji nemaju dovoljno mogućnosti da uživaju u novogodišnjim i božićnim praznicima osetila da neko misli na njih – dodala je Slavica Saveljić.

Današnja podela novogodišnjih paketa jedna je od prazničnih akcija kojom je obuhvaćen veći broj dece, dok za najradosniji hrišćanski praznik Božić, lokalna samouprava u saradnji sa Šumadijskom eparhijom priprema 2.000 paketića za kragujevačke mališane.

Nema komentara

Odgovorite