Ozvaničena saradnja Verone i Kragujevca

- -
0

VeronaGradonačelnik Veroljub Stevanović, koji predvodi delegaciju Kragujevca u Veroni, potpisao je sa predstavnicima tog italijanskog grada izjavu o prijateljstvu. Time su ozvaničeni pregovori sa privatnicima iz Verone, započeti na Sajmu kamena u Kragujevcu, a koji se odnose na saradnju u oblasti privrede, razmenu iskustava od urbanizma do privrednih aktivnosti, kao i obavezu za obe strane da zajednički rade na tim projektima. Konkretno, najvažniji projekat je razvoj gradskog sajmišta – izgradnja nove sajamske hale, kongresne dvorane i hotela na toj lokaciji.
Svakako da je osnovni cilj, rekao je u izjavi za Radio Televiziju Kragujevac Nebojša Vasiljević član Gradskog veća za investicije, povezivanje privatnika i nove investicije odnosno gradnja novih kapaciteta.

U Udurženju privatnika Verone, koje okuplja preko 7000 članova, organizovana je prezentacija investicionih potencijala Kragujevca, u delu partnerstva javnog i privatnog sektora, počev od Javne garaže, Studentskih domova zaključno sa industrijskim zonama.

Prezentacija potencijala grada Kragujevca i predstavnika Verone World protekla je u atmosferi koja nagoveštava jedno veliko interesovanje što se tiče privatnika Verone i novih investicija.

Prema rečima Vasiljevića Kragujevac će koristiti iskustva privatnika Verone u mnogim predstojećim projektima kao što je Javna garaža do saradnje koja je vezana za izgradnju budućeg Akva parka u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite