Otvoren Sajam zapošljavanja i obrazovanja

- -
0

sajamU Kragujevcu je danas otvoren dvodnevni Sajam obrazovanja i zapošljavanja, koji je u hali Šumadija sajma, kao i uvek do sada, izazvao veliko interesovanje. Sedmi Sajam, koji Gradsko sajmište organizuje zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, pod pokroviteljstvom kompanije „Fijat automobili Srbija“ i uz podršku grada Kragujevca, okupio je 30 izlagača iz oblasti obrazovanja i 49 poslodavaca koji su iskazali potrebe za 400 novih radnika. Među poslodavcima su „Fijat“, kao generalni pokrovitelj Sajma, na čijem štandu vlada najveće interesovanje, Magneti Marelli, Johnson Control Automotive, Grah automotive, Grafopromet, Blažeks, Zastava oružje, Tehničko – remontni zavod i drugi.

– Nacionalna služba za zapošljavanje pokušava da u pravom smislu te reči bude moderan srevis i izvrši posredovanje između lica koja traže posao i poslodavaca. Sajam je jedno od mesta i načina da se nezaposleni u dirketnom kontaktu predstave poslodavcima. Otuda i tako veliko interesovanje kako nezaposlenih, tako i kolektiva koji nude posao. Samo posredstvom prošlogodišnjeg sajma 1.000 ljudi je dobilo posao – rekla je Ljiljana Petrović, direktorka Filijale u Kragujevcu.

– Grad Kragujevac je preko budžeta, raznih programa podsticaja za samozapošljavanje, grantove, program „Asistent u nastavi“ i povoljnog privrednog ambijenta stvorio uslove za dolazak novih investitora. Zahvaljujući takvim merama Kragujevac je grad koji se u ovom trenutku ekonomski najbrže razvija. Zahvaljujući FIAT-u i kooperantima, u narednom periodu do posla će doći još 2.000 lica. Jer, i pored ekonomske krize, FAS radi punim kapacitetom u tri smene. Ulaganjem u kapitalne investicije i kapitalne projekte očekujemo dolazak i novih delatnosti koje nisu vezane samo za auto industriju – kazao je Nebojša Zdravković zamenik gradonačelnika.

Sajam obrazovanja i zapošljavanja proglasila je otvorenim Ljubica Vujović, učenica Prve kragujevačke gimnazije, koja je svojim znanjem i talentom pokazanim na takmičenjima širom zemlje i sveta donela u Kragujevac brojna priznanja i medalje.

Inače, tokom sajma biće organizovani okrugli stolovi kao i prezentacije obrazovnih profila.

Nema komentara

Odgovorite