Otvoren Sajam turizma

- -
1

sajam turizmaNa kragujevačkom Šumadija sajmu danas je otvoren 5. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma.

Svoje turističke programe iz svih oblasti turizma, banjskog, seoskog, kongresnog i planinskog kao i proizvode domaće radinosti i hrane predstavlja preko 100 izlagača iz Srbije i okruženja.

– Prepoznajući značaj ovakvih manifestacija, grad Kragujevac je, kao što je to činio i ranijih godina, podržao organizaciju i ovogodišnjeg sajma. Imajući u vidu podatke da je u turizmu na svetskom nivou angažovano šest puta više ljudi nego u automobilskoj industriji, a da se Kragujevac pre svega prepoznaje kao grad automobilske industrije i da sa dolaskom „Fijata“ jedna trećina srpskog izvoza ide iz Kragujevca, sigurno je da je turizam perspektivna grana privrede koju će lokalna samouprava u narednom periodu još više podržavati kao i sve druge aktivnosti u ovoj oblasti – – rekao je zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković, koji je svečano otvorio 5. Sajam turizma i seoskog turizma.

Zdravković je dodao i da će Kragujevac već naredne godine dati svoj doprinos seoskom turizmu kroz podsticajna sredstva seoskim domaćinima, a namera je da se pregovara i sa potencijalnim investitorima za izgradnju hotela, kako bi se obogatila turistička ponuda grada.

najavio je zamenik gradonačelnika. Organizator 5. Sajma turizma i seoskog turizma su Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija Kragujevca. Sumirajući rezultate, direktorka GTO Kragujevac Snežana Milisavljević je rekla da su prethodnih godina menjali halu, turističke proizvode, modernizovali turistički programi, a da se tim koji je radio na tome nije menjao.

Ovom prilikom ona je predstavila i uniforme, koje će od sada zaposleni u GTO Kragujevac nositi na svim sajamskim manifestacijama, izrađene u bojama srpske zastave, a po ideji GTO Kragujevac, kreirala ih je Aleksandra Božović.

Tokom tri sajamska dana izlagači i posetoci biće u prilici da prisustvuju prezentacijama i stručnim predavanjima iz oblasti ruralnog turizma, a predviđeno je takmičenje u kuvanju riblje čorbe, lovačkog gulaša, vruće rakije, nastupi plesnih grupa, samostalnih izvođača-čuvara srpske baštine. U zabavnom delu programa planirana je vodička tura „Fićama kroz Kragujevac“.

Ulaz za posetioce je besplatan.

Slične vesti

1 komentar

  1. pa naravno dobitnica nagrade,koja konac u iglu ne zna da ubode,a zna da se nabode.i cemu je ona doprinela ovom sajmu.pa taj sajam postoji vise od 10 god.dodju kao otvore ,mlataraju malo,popiju i zameze i nema ih dok se ne zatvori.za sta je placena ta zena ,da sedi po ceo dan u kancelariji i trosi pare za putovanja i zezanje.pare gradjana Kragujevca iz budzeta,a plate ko ministrima.e i ona spada u te lopine,tako da se zna sta sledi.

Odgovorite