Otvoren Omladinski klub

- -
0

U Kragujevcu je danas otvoren Omladinski klub. Klub je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, a otvaranju su prisustvovali i gradonačelnik Radomir Nikolić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić Stošić, Snežane Klašnje, pomoćnica ministra, Stefan Nikezić, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje položaja mladih u lokalnoj samoupravi, predstavnici univerziteta, Gradske uprave i omladinskih udruženja i organizacija.

Opremanje prostora Omladinskog kluba u ulici Prvoslava Stojanovića 10, finansirano je sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo omladine i sporta u iznosu od 1,63 miliona dinara.

“Mladi u Kragujevcu su dobili svoj prostor odakle će da se razvijaju, da stvaraju i prave nove vrednosti. Želimo da motivišemo mlade ljude da svojim entuzijazmom, volonterizmom, svojim radom unapređuju i prave bolju budućnost za sve mlade i sve građane, ne samo Kragujevca već i Srbije. Da podstaknu sve društvene aspekte i sve aktere u društvenom sistemu kako bi se položaj mladih u Srbiji unapredio, rekao je na otvaranju ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i istakao da mladi treba da budu partneri u sprovođenju omladinske politike, da se čuju njihova aktuelna pitanja, a uslove za to stvaraju ovakvi klubovi. Naša želja je da mladi mogu rasterećeno da se bave onim što oni najbolje znaju a to je rešavanje problema svojih generacija”,rekao je ministar Udovičić.

“Klub je opremeljen najmodernijom tehnologijom koja će mladima omogućiti da se bave promocijom omladinske politike”, rekao je Stefan Nikezić”, pomoćnik gradonačelnika.

U Srbiji postoji još 66 ovakvih klubova, a cilj njihovog otvaranja je podsticanje mladih i motivisanje organizacija koje se bave omladinskom politikom da svojim primerom pokrenu mlade ljude da stvaranjem i aktivnošću promovišu sve ono što je definisano Strategijom za mlade.

Ideja je da Klub bude dostupan svim mladim ljudima ne samo u Kragujevcu već i šire.

Omladina JAZAS-a, Interaktiv i Udruženje “Mladi“ predstavili su rad i program svojih udruženja i istakli aktuelne teme kojim se mladi u udruženjima bave. U izlaganju predstavnika udruženja ukazano je na intenzivnu saradnju lokalne samouprave i omladinskih udruženja.

Nema komentara

Odgovorite