Otvoren konkurs za “Sakura” stipendije

- -
0

Sedmu godinu zaredom, kompanija Japan Tobacco International, u saradnji sa Ambasadom Japana, objavljuje konkurs za “Sakura” stipendije namenjene svim radoznalim i ambicioznim studentima i istraživačima, čija su interesovanja vezana za Japan.

Prijavljivanje na konkurs traje do 15. januara 2018. godine, a pravo učešća imaju svi studenti osnovnih i postdiplomskih studija, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme.

Prijave se vrše popunjavanjem obrasca na web stranici sakurastipendije, gde će biti potrebno da kandidati obrazlože ideju svog rada – bez obzira da li je tema pravo, političke nauke, ekonomija, filozofija, kultura i umetnost, japanski jezik i književnost ili Kaizen.

“Sakura” stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje koje je poznato kao simbol sreće i prosperiteta. JTI i Ambasada Japana veruju da će upravo talentovani istraživači i studenti, kao što su dobitnici “Sakura” stipendije, doneti prosperitet Srbiji i doprineti promovisanju boljeg razumevanja između dva naroda.

Nema komentara

Odgovorite