Otvoren Četvrti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma (FOTO)

- -
0

Danas je u holu „Šumadija sajma“ svečano otvoren Četvrti međunarodni sajam turizma i seoskog turizma uz prisustvo zvaničnika Ministarstva finansija i privrede Republike Srbije, čelnika Skupštine grada Kragujevca i predstavnika sektora za turizam. Sajam je otvorio državni seketar Sektora turizma u Ministarstvu finansija i privrede Republike Srbije, dr Goran Petković i tom prilikom istakao sledeće:

– Za četiri godine, sajam u Kragujevcu porastao je vrtoglavom brzinom, očigledno zbog toga što je koncept sajma dobar, i zato što je profilisan, pre svega kao sajam ruralnog i seoskog turizma, što je proizvod koji se traži, koji se nudi i prodaje stranim turistima.

Ovogodišnji sajam okupio je preko 100 izlagača iz zemlje i regiona, a tokom tri dana trajanja sajma posetioci će biti u prilici da se upoznaju sa radom turističkih organizacija, hotelskih preduzeća, nevladinih organizacija i školskih ustanova koje obrazujukadrove za oblast hotelijerskog i turističkog menadžmenta.

-Šumadija sajam zajedno sa GTO Kragujevac, godinama gradi ovu manifestaciju i na samom početku bili smo u dilemi kojim putem da idemo, ali mislim da smo izabrali dobar put. Seoski turizam, edukacija i razvoj ovog dela turizma je naš plan i naš put, i mislim da nismo pogrešili, istakla je direktorka marketinga Šumadija sajma Sanja Stamenković Rašević. Ona je iskoristila priliku da se zahvali svim izlagačima, koji su pomogli da prošlogodišnji Sajam turizma u Kragujevcu dobije najveće priznanje “Turistički cvet“ i izrazila nadu da će sledeće godine sa novim kapacitetima, Šumadija sajam moći da primi još veći broj izlagača, čija je zainteresovanost iz godine u godinu sve veća.

Na sajmu će biti predstavljen rad gradskog odeljenja za poljoprivredu, Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom iz Kragujevca, GTO „Kragujevac“, Turističko-ugostiteljske škole „Toza Dragović“ i Fakulteta za hotelijerstvo i turizam.

Gostujući izlagači ovogodišnjeg Međunadodnog sajma turizma i seoskog turizma su i turističke organizacije Kraljeva, Topole, Bora, Požarevca, Gornjeg Milanovca, Vojvodine, Dimitrovgrada, Brusa, Aleksandrovca, Raške, Pirota, Kruševca, Smedereva, Knića, Knjaževca, Negotina, Niša, Leskovca, Republike Srbije, Budve, Rekovca, Srbije, Loznice, Velike Plane i opštine Trojan iz Bugarske.

Turističke agencije „Atos“, „Dveri“, Fly Fly“, „Marco Polo“, „Laguna travel d.o.o.“, „Apolo tours“ i „Kompas tours“ predstaviće svoje turističke aranžmane posetiocima sajma.

Specijalna bolnica za nespecifične bolesti iz Sokobanje upoznaće zainteresovane goste sa pogodnostima koje nudi, vrstama usluga i specijalnim tretmanima.

Kulturno-turistički centri „Dositej Obradović“ i „Stefan Nemanja“ (Lapovo), Zavod za intelektualnu svojinu Republike Srbije, poljoprovredno gazdinstvo „Anđelija Purić“, „Viva company d.o.o.“ su još neki od sajamskih izlagača.

U ime grada Kragujevca, kao generalnog pokrovitelja manifestacije, goste i izlagače pozdravio je Prof. dr Nebojša Zdravković, zamenik gradonačelnika.

-Proteklih godina u Kragujevcu smo dosta govorili o razvoju privrede, autoindustrije, ulaganjima u infrstrukturu, sport i kulturu, dok turizam nije bio na prvom mestu. Međutim turistička slika grada se sve više menja. Kao Grad smo podržali mnoge projekte iz oblasti turizma, među kojima smo zajedno sa Sektorom za turizam Ministastva privrede i finasija, realizovali projekat turističke signalizacije u Kragujevcu, naveo je Zdravković.

[wzslider]

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite