Otvara se prva fabrika u “MIND parku”

- -
0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra svečanom otvaranju prve fabrike u industrijskom kompleksu “MIND Park” u Kragujevcu.

Aleksandar Vučić je za Pink rekao da će u njoj raditi skoro 1.000 ljudi, ali nije otkrio o kojoj fabrici je reč.

Kako je rekao, u tom industrijskom parku u Šumadiji će u narednom periodu biti otvorene još dve ili tri fabrike.

Investitor za projekat “MIND Park” je kompanija “Mind Real Estate” koja je deo Milanović Industries Group – Mind Group, koja je u vlasništvu Bratislava Milanovića.

U okviru Mind Parka, podsetimo, kako je ranije najavljeno, poslovaće nemački Simens, koji je početkom februara i zvanično preuzeo preduzeće Milanović inženjering.

Nemački investitor će, prema pisanju medija, ovde proizvoditi kompletna šinska vozila, i to će biti njihova druga fabrika u Srbiji.

Industrijski kompleks “MIND Park”, čija izgradnja je počela u aprilu u Lužnicama kod Kragujevca, osmišljen je kao grad u malom sa svim sadržajima koji su neophodni za svakodnevan život.

Pored toga što će “MIND Park” biti industrijski kompleks, on će se utopiti u prirodni ambijent, a posebna pažnja je posvećena zaštiti životne sredine.

Izvođač radova je “Tehnogradnja” iz Kruševca.

Na površini od 10 hektara nalaziće se upravna zgrada “MIND Parka”, kao i dečje obdanište i polikliničko-dijagnostički centar sa najsavremenijom opremom.

U zgradi inženjeringa radiće veliki broj inženjera iz različitih oblasti, a ne samo za potrebe industrije šinskih vozila.

U okviru kompleksa nalaziće se i sportski tereni i multifunkcionalna hala, kao i aerodromska pista.

Nema komentara

Odgovorite