Otmica i pokušaj iznude u Batočini

- -
0

Pripadnici Policijske uprave u Kragujevcu – Policijske stanice u Batočini lišili su slobode i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu sproveli Nikolu M. (24) i Darka I. (30) iz Batočine, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela nasilničko ponašanje, iznuda u pokušaju i otmica. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo otmica, slobode je lišen i Branislav R. (30) iz Velike Plane.

Osnovano se sumnja da su Nikola M. i Darko I., 4. oktobra, u centru Batočine, Z. Ž. iz obližnjeg mesta Brzan uputili ozbiljne pretnje kako bi ga naterali da promeni iskaz kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv brata Nikole M. Tom prilikom Nikola M. ga je nogom udario u glavu. Sumnja se i da su oni, 8. novembra, u Badnjevcu, Lj. J. uputili ozbiljne pretnje i dali mu rok od mesec dana da im donese 1.000 evra, na ime navodnog duga prema njihovom stanodavcu, koji inače ovaj nikada nije potraživao.

Narednog dana Darko I. je u Batočini presreo N. V. iz Badnjevca dok se vraćao sa posla. Ispred zgrade u kojoj stanuje ugurao ga je u prolaz i, uz primenu sile, uveo u stan, u kome su se nalazili Nikola M. i Branislav R. Tražeći nepostojeći dug od 300 evra, Darko I. i Nikola M. tukli su N. V., koji je tom prilikom zadobio lake telesne povrede. Pre nego što su ga, nakon dva sata maltretiranja pustili, Branislav R. mu je zapretio likvidacijom ukoliko događaj prijavi policiji.

Istražni sudija je, nakon saslušanja, Nikoli M., Darku I. i Branislavu R. odredio pritvor.

Nema komentara

Odgovorite