Oštetio kupce nedovršenih stanova za preko šest miliona dinara

- -
1

Kragujevačka kriminalistička policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, lišila je slobode i, uz krivičnu prijavu, istražnom sudiji Višeg suda sprovela Dragana S. (53), vlasnika privatnog preduzeća „Interšped“ u Kragujevcu, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Osnovano se sumnja da je Dragan S., u periodu od 2003. do 2005. godine, novac sa računa privatnog preduzeća „Interšped“, uplaćivan od strane građana za kupovinu stanova i lokala u izgradnji u TPC „Milenijum“ u Kragujevcu, umesto za stambenu izgradnju koristio u druge svrhe. Sumnja se da je navedenim novcem plaćao rate za raznu opremu i mašine za obradu drveta, kupljene na lizing za preduzeće za preradu drveta „Košutnjak“, koje je kupio u postupku privatizacije.

Sumnja se i da je novcem sa računa preduzeća „Interšped“ Dragan S., od 2004. godine, otplaćivao rate za vozilo „kia sorento“, kupljeno na lizing. U junu 2006. godine vozilo je potpuno isplatio i preneo ga na sebe kao fizičko lice.

Na ovaj način Dragan S. je sebi i preduzeću „Košutnjak“ čiji je vlasnik, pribavio novac u iznosu od preko 6.583.000 dinara, za koliko je oštetio kupce nezavršenih stanova i lokala u TPC „Milenijum“.

Istražni sudija je, nakon saslušanja, Draganu S. odredio pritvor.

1 komentar

Odgovorite