Oštetio „Eletrošumadiju“ za više od 3,5 miliona evra

- -
3

policija lisiceKragujevačka kriminalistička policija privela je istražnom sudiji Osnovnog suda Bobana M. (54), bivšeg generalnog direktora privrednog društva „Centar DOO“ u Kragujevcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da Boban M., u periodu od jula 2009. do marta 2011. godine, dok je bio na funkciji generalnog direktora „Centra DOO“, nije preduzeo zakonske mere da spreči pokretanje sudskih postupaka vođenih protiv preduzeća „Elektrošumadija“ u Kragujevcu, a koji su pravno neosnovani. Tom prilikom nije osporio tužbene zahteve, iako je, na osnovu odluke Vrhovnog suda Srbije, bio dužan da to učini. Vođenjem takvih postupaka nastali su sudski troškovi i ispostavljeni računi za advokatske usluge, u ukupnom iznosu od preko 370.000.000 dinara (preko 3,5 miliona evra). Takvi propusti nisu se dešavali u druga dva ogranka privrednog društva „Centar DOO“, već samo u „Elektrošumadiji“ (pored „Elektrošumadije“ privrednom društvu „Centar DOO“ pripadaju i preduzeća „Elektromorave“ u Smederevu i Požarevcu).

Nastanak veće materijalne štete sprečen je nakon analize izvršene od strane interne kontrole u privrednom društvu „Centar DOO“ i aktivnostima operativaca kriminalističke policije Policijske uprave u Kragujevcu. Time je prekinuta nezakonita praksa u ovom preduzeću i osporeni su svi novodospeli tužbeni zahtevi, koji su po tom osnovu odbačeni od strane suda.

3 Komentara

  1. Nije mi jasno kako nisu pravno osnovani, kada je Zakonom o obligacionim odnosima utvrdjeno da racuni za komunalije zastarevaju za godinu dana? Elektrošumadija je godinama protivpravno naplaćivala građanima nezakonitu kamatu, pa niko zbog toga nije niti će odgovarati. Krali su narod, pa kada se narod pobunio, opet hoće da ga kradu.

  2. jeste kad su nam godinama naplacivali nenormalne kamate bilo im dobro sad nemozemo samo to da isplatimo a koliko znam mogu samo za zadnju godinu da naplate ostalo po zakonu zastareva treba da ih je sramota narod nema za hleb a oni a oni hoce da naplate i protiv zakonsku kamatu niko nebi imao dug da nije kamate jer realna potrosnja nije tolika

Odgovorite