Osnovci se takmičili u društvenoj igri “Proboj Solunskog fronta“

- -
0

Povodom dana oslobođenja Kragujevca u Prvom svetskom ratu, 26. oktobra, Savez boračkih organizacija Republike Srbije u saradnji sa Centrom za poslovne veštine, Udruženjem ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, danas su u restoranu “Jezero“ organizovali turnir u društvenoj igri “Proboj Solunskog fronta“ u kome su učestvovali učenici kragujevačkih osnovnih škola.

Turnir je otvorio Nedeljko Manojlović, član Gradskog veća za obrazovanje koji je istakao da je ovo dobar način da deca kroz druženje i zabavu uče istoriju i čuvaju sećanje na važne datume iz naše istorije.

Autor društvene igre koja je osmišljena povodom 100. godišnjice od proboja Solunskog fronta je Goran Radomirović.

“Savez boračkih organizacija Republike Srbije već drugu godinu sprovodi projekat pod nazivom “Da rat zauvek ostane samo igra“. Od 12. oktobra, prateći datume oslobođenja gradova po Srbiji, organizujemo ove turnire. Svaka škola u Srbiji će dobiti besplatan primerak ove igre, a sledeće godine je planirano održavanje Prvog velikog međunarodnog turnira u igrici “Proboj Solunskog fronta“, 15. septembra, na 100. godišnjicu proboja”, kaže Dejan Marjanović, predsednik Saveza boračkih organizacija Republike Srbije.

Nema komentara

Odgovorite