Osnivanje Poslovnog udruženja “IKT klaster Šumadije i Pomoravlјa”

- -
2

it klasterObjedinjavanja IT sektora Šumadije i Pomoravlјa izvršeno je prvi put i kulminiraće osnivanjem Poslovnog udruženja “IKT klaster Šumadije i Pomoravlјa” Kragujevac (Regionalni klaster informaciono-komunikacionih tehnologija).

U cilјu razvoja informacionih i telekomunikacionih tehnologija na teritoriji Šumadije i Pomoravlјa sutra će se sa početkom u 11 sati u svečanoj sali Biznis inovacionog centra održati Osnivačka skupština Poslovnog udruženja “IKT klaster Šumadije i Pomoravlјa” Kragujevac.

Sastanku će pored 20 vodećih IT firmi i obrazovnih institucija prisustvovati i predstavnici:
– savetnik Ministarstva finansija i privrede, Dejan Restak
– direktor Vojvođanskog IKT klastera, Milan Šolaja
– predstavnicigrada Kragujevca.

“IKT klaster” će podsticati razvoj informaciono komunikacionih tehnologija u Šumadiji i Pomoravlјu uvođenjem i implementacijom savremenih svetskih iskustava i dostignuća u ovoj oblasti. Planirane su obuke članova i drugih zainteresovanih, kroz organizaciju seminara, radionica i studijskih putovanja, specifičnih obuka, u kooperaciji sa istraživačkim i obrazovnim institucijama u cilјu obrazovanja i stručnog usavršavanja članova, kao i drugi vidovi stručnog usavršavanja.

Namera je da se osnivanjem “klastera” valorizuju neosporni potencijal IT sektora u regionu i na taj način da se direktno utiče na privredni razvoj Šumadije i Pomoravlјa, samim tim i Republike Srbije.

2 Komentara

  1. Kako da “valorizuju neosporni potencijal IT sektora u regionu”, kada predsednik istog toga klastera iskoricava iste te regionalne potencijale i placa ih 200e.
    Sve je to napravljeno kao licna propaganta i marketing, naravno sa materijalnom podlogom. Oni jednostavno gledaju samo sebe i svoj dzep i bas ih briga za IT i potencijale.

Odgovorite