“Oružari”: Smenjena izvršna direktorka fabrike

- -
5

Samostalni sindikat “Zastava oružja” saopštio je da je na sednici Nadzornog odbora kragujevačke fabrike smenjena izvršna direktorka za ekonomske i pravne poslove Zorica Đorđević koja je od 2015. godine bila na toj funkciji.

U sindikatu navode da će taj period ostati upamćen po finansijskom sunovratu fabrike koji se završio blokadom fabričkih računa, gubljenjem sudskih sporova višemilionske vrednosti, velikim kreditnim zaduživanjem fabrike, smanjenjem priliva zbog nesposobnosti rukovodstva da održi kontinuitet plasmana i prodaje robe uglednim svetskim firmama sa kojima je fabrika ranije već imala ugovore.

“Fabričke troškove niko nije držao pod kontrolom, i pored upozorenja revizorskih kuća, pa je došlo do drastičnih iskakanja troškova prekovremenog rada, službenih putovanja, reklame i propagande dok dugovi su prema dobavljačima i kupcima za preuzete avanse a neisporučenu robu ogromni”, navedeno je u saopštenju “Oružara”.

Sindikat će, kako je najavljeno, u cilju normalizacije stanja i postavljanja pitanja odgovornosti za ovakvu situaciju u fabrici, a po zaključcima Skupštine Sindikata, sprovoditi dalje aktivnosti koje treba da animiraju nadležne da shvate opasnost koja donosi “rizik neisplaćivanja zarada i ugrožavanja socijalno – ekonomskog položaja više hiljada radnika i članova porodica naše fabrike”.

5 Komentara

  1. Samo kratka dopuna Saopštenja, zarad kompletne slike:
    ta ista direktorka mr Zorica Đorđević je proglašena od strane UOT-a za najboljeg i najuspešnijeg direktora za ekonomske i pravne poslove na nivou cele Srbije (namenske industrije), bez ijednog dana odmora!!!

    Sindikati su odavno postali mafijaška udruženja u službi organizovanog kriminala.

    Smeniti takvog nekog, nezakonskim putem pod tačkom Razno je ništa drugo nego kriminal!!!

  2. Da je bilo do sindikata ne bi je smenili nikada, sindikat je bio orudje u rukama onih koji to mogu da urade ali ne zele da se eksponiraju. Obzirom da je u sns-u samo oni drugi iz snsa su mogli da je smene. Sve u svemu price o sindikalnoj smeni nekog snsovca su smesne – kako je dosla tako je i otisla!

Odgovorite