“Oružari”: Sastanak u ministarstvu bez rezultata

- -
0

Ni višečasovni razgovora u Ministarstvu odbrane nisu doveli do rezultata koji bi doprineo smirivanju naraslih tenzija i ispunjenju zahteva radnika fabrike “Zastava oružje”.

Kako je saopštio sindikat u Ministarstvu odbrane održan je sastanak Štrajkačkog odbora sa ministrom odbrane Aleksandrom Vulinom i njegovim saradnicima.

Prodaja kapitala fabrike će se nastaviti po utvrđenoj dinamici tako da fabrika “Zastava oružje” neće biti izuzeta iz tog postupka, dok je pitanje odgovornosti za stanje u kome se fabrika nalazi svedeno na analizu koja će u narednom periodu biti urađena kako bi se eventualno sagledale posledice štetnog upravljanja i rukovođenja fabrikom.

Radnici fabrike i dalje neće biti izuzeti iz umanjenja zarada od 10 odsto a to bi moglo da se očekuje tek početkom sledeće godine.

Deo bonusa od 10.000 dinara trebalo bi da bude isplaćen do kraja meseca, a zbog teških uslova rada inspekcija će ubrzo ući u fabriku i utvrditi kritične tačke gde je najviše ugroženo zdravlje radnika.

Razgovarano je i po pitanju ispunjenja drugih zahteva, ali se nije došlo do zaključaka koji bi bliže odredili način njihovog rešavanja.

Štrajk radnika fabrike se danas nastavlja i u drugoj i trećoj smeni, a Štrajkački odbor će u toku večeri zasedati i doneti odluke o daljim aktivnostima Sindikata i radnika fabrike.

Nema komentara

Odgovorite