“Oružari” najavili novi štrajk

- -
0

S obzirom da nisu ispunjeni zahtevi Skupštine Sindikalne organizacije “Zastava Oružja”, koji se odnose na izuzimanje fabrike iz postupka privatizacije, taj sindikat doneo je odluku o stupanju u štrajk upozorenja.

Štrajk će biti organizovan u ponedeljak, 23. aprila od 12 do 13 časova jednosatnom obustavom rada, a radnici će štrajkovati u poslovnom prostoru ispred Upravne zgrade “Zastava oružja”.

“Kako je Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji podrazumeva prodaju dela kapitala i fabrike “Zastava oružje” uvršten u dnevni red sednice Skupštine Republike Srbije čiji je početak zakazan za utorak, 24. april, a u Nacrtu zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme nisu ugrađene primedbe sindikata, radnici će stupiti u štrajk upozorenja”, saopštili su “Oružari”.

Naime, sindikat je tražio izuzimanje fabrike koja ove godine proslavlja 165 godina postojanja i koja je, navodi se u saopštenju sindikata, “preživela sva društvena uređenja i uvek bila u državnom vlasništvu”.

U Sindikatu smatraju da je predloženi Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i grada Kragujevca.

Nema komentara

Odgovorite