“Oružari”: Banke povukle uplate radnicima suprotno zakonima

- -
0

Sindikat kragujevačke fabrike “Zastava oružje” najavio je da će pokrenuti pitanje zakonitosti rada banaka koje su novac uplaćen na račune zaposlenih povukle nekoliko sati posle uplate.

Zaštitu prava korisnika računa Sindikat će zatražiti od Narodne banke Srbije koja sporovodi postupak kontrole i nadzora rada banaka.

Uplate su povučene sa računa radnika po nalogu Nadzornog odbora i direktora, jer Štrajkački odbor nije pristao da potpiše sporazum o prekidu štrajka zbog toga što nije bio ispunjen nijedan od sindikalnih zahteva, saopštili su “Oružari”.

U tom sindikatu smatraju da su pojedine banke, u velikom broju slučajeva, postupale suprotno odredbama nekoliko zakona i da su, “bez znanja i saglasnosti vlasnika računa raspolagale novcem koji se pojavio na računima zaposlenih, nakon uplate”.

Oko 2.500 radnika fabrike “Zastava oružje” bilo je zatečeno postupkom pojedinih banaka koje nisu poštovale načela savesnosti i poštenja i postupile su suprotno dobrim poslovnim običajima između ugovornih strana, ocenjuju u fabričkom sindikatu.

Nema komentara

Odgovorite