Opstanak “Zastavine ambulante” do sada potpisima podržalo 7.000 Kragujevčana

- -
1

Preko sedam hiljada Kragujevčana potpisalo je do sada peticiju za spas Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika. Sinidkati ove zdravstvene ustanove i dalje nastavljaju sa prikupljanjem potpisa.

U sindikatu “Zastavine ambulante” strahuju zbog toga što još uvek nisu primili plate, iako su, kako tvrde, zaposleni u Kliničkom centru i direktor Zavoda, isplaćeni 17. juna.

“Kada nam je saopšteno da smo u prinudnoj likvidaciji na pitanja kako ćemo koristiti godišnje odmore i da li ćemo primiti platu direktor i njegova zamenica su odgovorno tvrdili da to ništa ne menja stvari, do daljnjeg radimo normalno, normalno koristimo godišnje odmore i primamo platu. Mi, danas, nemamo ni informaciju kada ćemo primiti platu”, kažu u sindikatima.

Likividacija Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika pokrenuta je, podsećamo, jer poslovodstvo tri godine – 2015., 2016. i 2017. godine nije dostavljalo finansijske izveštaje, a sadašnji direktor dr Antonio Dimitrovski propustio je rok da to naknadno uradi. Svi sindikati ove zdravstvene ustanove pokrenuli su peticiju za spas te zdravstvene institucije, kojom traže (re)osnivanje Zavoda, pošto ustanova trenutno ima status privrednog društva.

1 komentar

  1. Gospodo dok je Makedonac na čelo nema Spasa. Poslat da zatvori zzzzr., na isti način ko što leči muški Srbški Srbski steralitet. Motkom najuriti takvog.

Odgovorite