Oko 1000 nezaposlenih želi da radi u Fiatu

- -
0

fiat“Interesovanje za posao u fabrici “FAS” u Kragujevcu, koji ima oko 22.000 nezaposlenih, uvek je veliko”, izjavila je direktorka kragujevačke filijale Nacionalne službe zapošljavanja Ljiljana Petrović.

“Gotovo svakodnevno nezaposleni dolaze interesujući se za posao u FAS-u, i u ovom trenutku imamo oko 1.000 radnih biografija nezaposlenih spremnih da se zaposle u fabrici automobila”, rekla je Petrovićeva.

Podsetivši da je u toku konkurs fabrike “Fiat automobili Srbija” za talentovane mlade inženjere sa fakultetskom diplomom u oblasti mašinstva, elektrotehnike, tehnike i informatike, Petrovićeva je rekla da je interesovanje nezaposlenih, za taj konkurs, takođe, veliko.

Načelnica Odeljenja za posredovanja u zapošljavanju Vesna Milovanović Tanjugu je rekla da je interesovanje za posao u FAS-u i kod kooperanata veliko i na sajmovima zapošljavanja i obrazovanja.

“Na Regionalnom Sajmu zapošljavanja i obrazovanja održanom pre mesec dana, kompanija FAS, iako nije oglasila tačan broj radnika koji bi zaposlila, dobila je oko 1.500 radnih biografija”, rekla je Milovanovićeva i dodala da su isto toliko biografija dobili i FIAT-ovi dobavljači koji su učestvovali na tom Sajmu.

izvor: Tanjug/NoviMagazin

Nema komentara

Odgovorite