ODUŠEVILI profesorku sa šest kilograma kolača

- -
0

Polaznici kursa nemačkog jezika u Kragujevcu na specifičan način čestitali su veridbu i venčanje svojoj nastavnici Mariji Simić. Uz vikend na Kopaoniku, za nju i njenog izabranika, poklonili su joj i šest kilograma slatkiša, da joj, kako kažu, u braku sve bude slatko.

Nikola Petrović, jedan od učenika, priča da Marija kao profesor nemačkog jezika, zdravstvene radnike koji žele da odu na rad u Nemačku uči osnovama nemačkog. Obučila je više od 800 ljudi sa ovog područja.

Photo credit: novosti.rs

– Ona je primer nesebične ljubavi prema profesiji – kaže Nikola Petrović. Nesebično pomaže svima, uspela je da zbliži svoje učenike, ljude različitih godina, zanimanja, bračnog statusa…

– Pored znanja koje nam je potrebno, grupa koju ona vodi, oko 80 ljudi, postali su kao porodica, bliskiji, iako se neki znaju odranije, iz grada, sa posla, žurki – pričaju polaznici kursa nemačkog.

Kada su čuli da sprema svadbu, odlučili su da joj prirede iznenađenje.

– Došla sam na posao kao i svakog dana i videla praznu učionicu. Onda me je jedan kolega pozvao da izađem “jer me traži jedan od mojih učenika, koji ima neki problem”. Popričala sam sa njim i vratila se u učionicu – priča profesorka Marija.

Nastavak članka pročitajte OVDE

Izvor: Novosti.rs

Nema komentara

Odgovorite