Održana svečana sednica Ženske odborničke mreže

- -
0

U sali Skupštine grada Kragujevca, uz brojne goste, održana je Svečana sednica Ženske odborničke mreže.

Odbornicama Skupštine grada Kragujevca, koje su odlučile da, uprkos vrlo složenoj situaciji na političkoj sceni Srbije, imaju dovoljno hrabrosti da zajedno stanu rame uz rame i zajedno dignu glas za bolje zakonske okvire u gradu Kragujevcu i mnogo glasnije i snažnije progovore o pravima i poziciji žene u Srbiji, čestitala je Marija Obradović narodna poslanica, osnivačica i prva kooridnatorka Ženske parlamentarne mreže Skupštine Srbije, osnovane 2013. godine.

“Ono što je najvažnije je da su žene u Srbiji solidarne i da su shvatile da žena u politici, koliko god da je sposobna, uticajna i jaka ne može ništa sama da uradi. Tim je u politici jedino sredstvo i način za ostvarivanje ciljeva. Žena u politici nema dovoljno. Zato je važno da se, koliko god da smo podeljene u političke stranke i različite političke grupacije okupimo oko određenih tema i zajedno podignemo ruku za bolju poziciju žena u Srbiji”, rekla je Obradović.

Ženska odbornička mreža u Kragujevcu formirana je 1. novembra. Koordinatorka Danijela Popović istakla je da je veoma ponosna na sve svoje koleginice odbornice.

“Naši ciljevi su veće političko angažovanje žena, suzbijanje nasilja nad ženama i decom u porodici, zdravlje žene i porodice i rodna ravnopravnost. Želimo da podstaknemo žene da se afirmišu i spermne smo da sa velikim entuzijazmom sprovedmo naše ideje u dela”, rekla je Popović.

Svečanoj sednici prethodila je konferencija za medije na kojoj je, pored ostalog, bilo reči o saradnji Ženske odborničke i parlamentarne mreže Srbije.

Nema komentara

Odgovorite