Održana Svečana akademija povodom svetosavske nedelje (FOTO)

- -
0

svetosavska akademija malaPovodom svetosavske nedelje, Duhovni centar „Sveti Jovan Zlatousti“, u saradnji sa OŠ „Mirko Jovanović“, organizovao je u petak prvi put Svečanu akademiju.

Kako ističu organizatori, cilj ove manifestacije bio je da se spoji rad škole i crkve kroz duhovnost koja nas sve obavija – svetosavlje.

U okviru Duhovnog centra već četiri godine postoji dečji hor „Sveti Sava“ koji je ovom prilikom sa horom OŠ „Mirko Jovanović“ izveo izuzetan muzički program. Sve je to pripremljeno pod vođstvom đakona Ivana Antonijevića i profesora muzičke kulture Danijele Simović. Muzički program su obogatli i mladi instrumentalisti. Orkestar su činili učenici Osnovne škole i Bogoslovije.

Tekst za izvođenje dramskog dela uzet je iz knjige „Na dečjim krilima“, autorke Zorice Mihajlović Ranitović. Pod tim naslovom izvedena je i Svečana akademija: „LJUBAV, VERA I NADA“. Glumili su srednjoškolci, bivši učenici OŠ „Mirko Jovanović“, Saša Tucaković, Aleksandra Šćepanović, Dušica Krajnović, Željko Ivošević, Uroš Todorović i Lzar Lekić. Lik svetog Save izveo je Andrija Bogdanović.

Scenu je uradila profesorka srpskog jezika Bojana Gerun, a autor plakata i pozivnica je student FILUM-a, Petar Đokić.

Čitavu organizaciju podržalo je sveštenstvo crkve „Sveti Sava“.

Sala Duhovnog centa je bila prepuna. Pored sveštenstva, roditelja, prosvetnih radnika, to veče je uveličao svojim prisustvom i naš čuveni pesnik Nedeljko Popadić.

[wzslider lightbox=”true”]

Nema komentara

Odgovorite