Održana osma šetnja “1 od 5 miliona” – građani poručili: Vučiću odlazi (FOTO) (VIDEO)

- -
3

Kragujevčani su večeras, osmu subotu za redom, iskazali nezadovoljstvo stanjem u državi protestnim skupom i šetnjom kroz centralne gradske ulice.

Protest u Kragujevcu je ponovo opravdao epitet da je, posle beogradskog, najmasovniji u Srbiji. I ove subote više hiljada građana se pridružilo šetnji i iskazalo nezadovoljstvo načinom vladanja Srspke napredne stranke predvođene Aleksandrom Vučićem.

Kao i do sada, nakon okupljanja na platou RK “Beograd”, usledila je šetnja kroz centar grada do Đačkog trga. Nošeni su transparenti, zastave Srbije, a veliki deo građana nosio je i zaštitne maske, kao oblik protesta zbog toga što je u jeku epidemije gripa Vučić nedavno posetio teško obolele mališane i time ugrozi njihovo zdravstveno stanje.

Ispred Prve kragujevačke gimnazije govorili su aktivista “Lokalnog fronta” Vladimir Marović, studentkinja Milica Stojković i sportski komentator Milojko Pantić.

Govoreći pred okupljenim građanima Vladimir Marović, aktivista kraljevačkog “Lokalnog fronta” poručio je da nam ne treba vođa “jer smo slobodni ljudi”

“Zato nam nisu potrebni autobusi plaćenih podanika. Kragujevac zna težinu reči smrt fašizmu sloboda narodu”, poručio je Marović.

Studentkinja Milica Stojković govorila je o plaćenom radu, građanima koji, iako formalno zaposleni, jedva preživljavaju.

“Nećemo šarenu lažu, ne želimo stranačku knjižicu. Želimo da živimo časno i dostojanstveno, da se zaposlemo u svojoj struci i budemo adekvatno plaćeni. Nećemo da budemo prislni volonteri. Moje znanje, moj trud ova država eksploatiše…. Vaš rad znanje i trud država eksploatiše, Ja više neću da radim za džabe. Nikada više”, istakla je Milica Stojković.

Poznati sportski novinar i komenator Milojko Pantić poručio je da bi Vučić trebalo da čuje poruku građana Kragujevca i Šumadije svedenu na samo jednu reč – ostavka. On je imao poruku i za lokalne moćnike vladajuće stranke.

“Dozovite se pameti gospodo naprednjaci, jer vi ćete kada, pre ili kasnije padne Vučić, morati da nastavite da živite sa vašim sugrađanima. Vučićeva vladavima zasnovana je na lažima i manipulacijama. To nije politika, to je zlo”, poručio je Pantić.

Na skupu je najvljeno i da će 1. marta početi protesti u Rekovcu, a dva dana kasnije i u Kniću. Novi protest u Kragujevcu zakazan je za narednu subotu u istom terminu i na istom mestu – plato RK “Beograd” 18 sati.

3 Komentara

  1. Steta je sto ste toliko subjektivni pa ne objavljujete komentare koje drugi zele da ostave. Sta time podsticete osim isto ono protiv cega i protestujete. Mali je Kragujevac..

Odgovorite