Održana edukativna radionica o prevarama sa platnim karticama

- -
0

Privredna komora Srbije, Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Udruženja finansijskih institucija, organizovao je juče edukativnu radionicu o aktuelnim oblicima prevara i zloupotreba sa platnim karticama, namenjenu pravosuđu i policiji, u prostorijama  Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga u Кragujevcu.

Forum za prevenciju zloupotreba platnih kartica Grupacije za razvoj platnih kartica i digitalnih plaćanja, formiran je 2005. godine u cilju minimiziranja negativnih efekata zloupotreba i prevara sa platnim karticama. Članovi Foruma su izdavaoci platnih kartica, kompanije za procesing, kao i predstavnici Narodne banke Srbije, tužilaštva i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na radionici je prezenteovana i edukativna brošura „Platne kartice – priručnik namenjen pravosuđu i policiji“, koje je pripremljeno kako bi se svi učesnici u sistemu prevencije prevara, upoznali sa novinama iz ove oblasti, sa ciljem efikasne borbe protiv kriminala sa platnim karticama.

Nema komentara

Odgovorite