Održana druga akcija kupovine za penzionere

- -
0

Zahvaljujući volonterima i pripadnicima Policijske uprave i druga akcija kupovine, pod posebnim uslovima za sugrađane starije od 65 godina protekla je u Кragujevcu u najboljem redu. Za 140 volontera akcija je počela u 3 sata kada su u dvorištu Crvenog krsta preuzeli maske i rukavice namenjene penzionerima, kao i dezinfekciona sredstva.

Sugrađanima starijim od 65 godina jutros je u Кragujevcu, u skladu sa merama Vlade Srbije, omogućena kupovina namirnica i drugih potrepština u periodu od 4 do 7 sati. Za tu namenu jutros je otvoreno 55 maloprodajnih objekata.

Procenjuje se da je u nabavci bilo oko 7000 penzionera.

Pored toga, volonteri su jutros, prema rečima Nevenke Bogdanović sekretara Gradske organizacije Crvenog krsta, obišli i bankomate više banaka u gradu, s obzirom na to, da su stariji sugrađani iskoristili priliku da podignu svoje penzije. Šest banaka imalo je istaknuta obaveštenja i uputstva o dezinfekciji, a u jednoj od banka pored obaveštenja, postavljeno je i sredstvo za dezinfekciju. Tamo gde je to bilo potrebno volonteri su pomagali starijim sugrađanima oko bankomata prilikom podizanja prinadležnosti i dezinfikovali bankomate posle svake upotrebe.

Za penzionere Apotekarska ustanova Кragujevac je pored dežurne apoteke Bubanj koja radi 24 sata, otvorila apoteke 1. maj, Avala i Đurđevdan.

Nema komentara

Odgovorite