Održan inkluzivni muzički festival “Note za sve”

- -
0

U susret Danu Zavoda “Male Pčelice“ u Knjaževsko – srpskom teatru održan je deveti Međunarodni inkluzivni festival “Note za sve“, koji je okupio brojne učesnike i goste. Reč je o jedinom inkluzivnom muzičkom festivalu u Srbiji koji promoviše različite muzičke aktivnosti i talente korisnika institucija socijalne zaštite, dece sa smetnjama u razvoju i dece sa invaliditetom.

Ovo je prema rečima direktora Vladice Stanojevića festival ljubavi, topline, sjaja ljudske duše i stvaralaštva, festival koji šalje poruku da je čovek najveće bogatstvo svakog društva ma gde bio. U proteklih devet godina hor Vesele Pčelice i festival su napredovali i danas imaju punu podršku Zavoda, grada Kragujevca i resornog Ministarstva.

“Note za sve“ su izraz naše različitosti i našeg bogatstva u toj različitosti – istakla je otvarajući festival Suzana Mišić pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. To je samo jedan od načina da kroz rad i nesebično zalaganje zaposlenih u socijalnoj zaštiti otklonimo prepreke koje ljude ograničenih mogućnosti ometaju u svakodnevnom životu.

U okviru obeležavanja Dana Zavoda “Male Pčelice“, u toku je i Međunarodna likovna kolonija koja je okupila desetak umetnika iz Francuske, Bugarske, Slovenije, Ukrajine, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije, koji će svoje radove darovati Zavodu. Pored toga, u petak 26. oktobra svečano će biti otvorene renovirane prostorije kuhinje, pekare, soba za posete i vešeraja.

Inače, Ustanova za zbrinjavanje odraslih lica “Male Pčelice“ osnovana je 10. novembra 1972. godine i danas ima 900 korisnika.

Nema komentara

Odgovorite