Odluke Gradskog veća o javnim i javno komunalnim preduzećima

- -
0

grb kragujevacČlanovi Gradskog veća razmatrali su na današnjoj sednici tekuće odluke kako bi se obezbedilo nesmetano funkcionisanje organa Grada i javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Kragujevac.

JKP “Čistoća“ dobilo je saglasnost na odluku Upravnog odbora o nabavci osnovnog sredstva – prese za baliranje za potrebe pogona sakupljanja sekundarnih sirovina. Čistoća će presu nabaviti iz sopstvenih sredstava.

Članovi Gradskog veća dali su danas i saglasnost na zaključivanje Ugovora o poveravanju izvođenja radova na dodatnom održavanju gradskih ulica, tačnije diletaciji na mostu “Zvezda“. Već nekoliko meseci postoji problem sa funkcionisanjem mostu kod Zvezde jer je gornja, metalna diletacija propala tako da polovina mosta nije u funkciji.

Mi smo, zbog nemogućnosti da nađemo originalnu diletaciju, ušli u projektovanje asfaltne diletacije koja se suštinski razlikuje od ove prethodne ali je funkcionalno potpuno ista. Završetkom projekta stekli su se uslovi da uđemo u realizaciju ovog projekta, a početak radova očekujemo, s obzirom da je u pitanju asfalt čim vremenski uslovi to dozvole. Radove će izvesti JKP “Čistoća”, zaključio je član Gradskog veća za komunalnu privredu Zoran Jovanović.

Gradsko veće usvojilo je i predlog rešenja o obrazovanju Komisije za podizanje spomenika. Komisija će imati 5 stalnih i 2 povremena člana a njen zadatak biće da razmatra podnete inicijative za podizanje spomenika, procenjuje mogućnost njihove realizacije, pribavlja stručna mišljenja nadležnih organa i ustanova radi utvrđivanja lokacija, utvrđuje uslove konkursa, predlaže finansijski plan projekta i rok završetka radova, i takav predlog upućuje Gradskom veću.

Kao stalni članovi Komisije imenovani su: Slavica Đorđević pomoćnik gradonačelnika, kao predsednik Komisije, Saša Milenić predsednik Skupštine grada, Ivan Radulović arhitekta Direkcije za urbanizam, Tanja Milosavljević kustos Narodnog muzeja i Đorđe Milovanović iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

Nema komentara

Odgovorite