Odlično posećena tirbina “Danasa”: Posle zlatnog dolazi kameno doba (VIDEO)

- -
1

Uprkos snegu lošem vremenu veliki broj Kragujevčana prisustvovao je promociji kalendara sa karikaturama proslavljenog “Danasovog” karikaturiste Predraga Koraksića Koraksa. Promociju su zajednički organizovali redakcija lista “Danas” i “Novi Optimizam”, a u popodnevnim satima u Domu omladine organizovana je tribina pod naslovom „Bankrot zlatnog doba u Kragujevcu“.

Na tribini su učestvovali glavni i odgovorni urednik “Danasa” Dragoljub Draža Petrović, kolumnista Rade Radovanović, dopisnik lista iz Kragujevca Zoran Radovanović, profesor i filozof Saša Milenić, novinarka Jovanka Nikolić, satiričar Vladimir Jokić, sindikalac Jugoslav Ristić. Oni su razgovarali sa građanima o aktuelnoj situaciji na medijskoj, političkoj i ekonomskoj sceni.

Jovanka Nikolić je ocenila da je medijska situacija u Srbiji, a posebno u Kragujevcu, katastrofalna. Istakla je pri tom da je u Kragujevcu koji važi za kolevku srpskog novinarstva pred gašenjem jedini nedeljni list kragujevačke novine, da Televizija Kragujevac funkcioniše zahvaljujući subvencijama, a da su ostali mediji pogašeni ili pred gašenjem. Saša Milenić je, između ostalog, rekao da bez promene smene vlasti Aleksandra Vučića i njegovog režima, nikakve promene na političkoj sceni Srbije nisu moguće.

Dopisnik Danasa Zoran Radovanović kazao je da onespokojava činjenica da ni opozicija koja se nudi kao alternativa Vučićevom režimu ne nudi nikakav program osim nacionalizma i izolacije Srbije iz regiona i evropskog okruženja.

Satiričar Vladimir Jokić primetio je da negativna selekcija u srpskoj politici i na srpskoj javnoj sceni nije počela ni sa Vučićem ni sa onima pre njega, već još sa „Đilasovom novom klasom“. Ta dugotrajna negativna selekcija dala je i daje porazne rezultate, ocenio je on.

Glavni urednik “Danasa” Dragoljub Draža Petrović, pozdravljen aplauzom, istakao je da je posle „zlatnog doba“ u Srbiji dolazi „kameno doba“.

Jedan od organizatora građanskih protesta u Kragujevcu Nebojša Veljković najavio na tribini novo protestno okupljanje žitelja centra Šumadije za subotu (danas) u 18 sati na platou ispred nekadašnje Robne kuće „Beograd“.

„Mi se borimo za uspostavljanje sistema koji će da funkcioniše prema zakonima pošto se trenutno nalazimo u pretpolitičkom dobu, moramo da izađemo iz pretpolitičkog doba, i cilj nam je da pokrenemo i vlast i opoziciju da razmišljaju u tom smeru, ovi protesti osmišljeni su da se izvučemo iz gliba, pretpolitičkog društva“, poručio je Veljković.

Kompetnu tribinu možete pogledati na snimku koji je na svojoj fejsbuk strani uživo emitovao “Novi optimizam”

1 komentar

  1. Smešno pa zar Milenić da kritikuje budžet grada Kragujevca na tribini !!! Na Skupštini, prilikom usvajanja pre dve nedelje se nije čuo. Umesto osude Nikolića ( čak i za sneg koji nije očićšćen ni na parkinzima ispred zgrade Skupštine grada Krragujevac već su ivičnjaci i parkinzi u smetovima) Milenić kritikuje Vučića, jer će Milenić verovatno sa Nikolićem napraviti koaliciju od pola odbornika koji podju za Radomirom . Primećuje se da Nikolić , Milenića nikada ne napada, iako je Milenić bio predsednik Skupštine grada gde su donošene katastrofalne Odluke u vezi plaćanja iz budžeta sportistima profesionalcima ali i poslovima za firme koje su bile sponzoru Zajedno za Šumadiju. Milenić više ne izlazi za govornicu Skupštine grada da kritikuje u jasno je da radi za Nikolića. Za vreme Verka kada je javni sektor ostao bez plata , Milenić je sve vreme ćutao. Uostalom on je promenio tri stranke zašto ne bi i četvrtu ! Ćutao pre ćuti sada i hoće opet nešto da vodi. Kakva patologija . Nikolić je urnisao grad ali dok god Milenić poziva u šetnju koja je svakako potrebna mene i mojih prijatelja tamo neće biti !!!

Odgovorite