Od 1. oktobra popis nepokretnosti u Kragujevcu

- -
6

U nameri da podigne nivo svesti i nivo evidencija o poreskim obveznicima, u Kragujevcu 1. oktobra počinje popis nepokretnosti fizičkih lica. Predmet pažnje biće ne samo neprijavljeni objekti, nego i objekti za koje se utvrdi veća površina u odnosu na prijavljenu.

Za taj posao, koji će trajati tri meseca, preko Omladinske zadruge biće angažovano do 50 lica, najmanje sa srednjom stručnom spremom. Gradsko veće na sednici održanoj 20. septembra imenovalo je tročlanu komisiju koja će izvršiti obuku popisivača, izraditi plan popisivanja, koordinarati radom popisnih timova, starati se o blagovremenoj distribuciji popisnih materijala i dostaviti izveštaj Gradskom veću o izvršenom popisu. Osim ažuriranja baze podataka, očekuje se i bolja naplata poreza, a samim tim i povećanje izvornih prihoda.

Na sednici Gradskog veća razmatrani su izveštaji o radu predškolskih ustanova “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ kao i godišnji planovi rada te dve ustanove za 2017/ 2018. godinu. Članovi veća dali su saglasnost predškolskim ustanovama i za realizaciju specijalizovanih programa: rano učenje engleskog jezika i program fizičke kulture. Inače, na javnom konkursu našao se i program folklor u vrtiću, ali nije bilo prijavljenih kandidata. Program ranog učenja engleskog jezika obuhvatiće decu sa navršene tri godine, dok je ciljna grupa za fizičku kulturu uzrasta od pet i šest godina. Osim zadovoljenja dečije potrebe za kretanjem, taj program doprinosi razvoju motoričkih i funkcionalnih sposobnosti, prevenciji nastanka, ali i  korekciji telesnih deformiteta.

Gradsko veće odobrilo je sredstva iz budžeta grada u iznosu od 2,6 miliona dinara “Centru za strna žita“ na ime subvencija – budžetske pomoći za tekuću likvidnost odnosno za isplatu bruto ličnih dohodaka kao i naknade članovima Skupštine Centra za avgust.

6 Komentara

    • Dokle vise popisuju i to ce proizvoljno da pisu kao gradska cistoca. Nema veze sta je zavrseno i sta covek moze da koristi. Nego sa ulice proizvoljno toliko puta toliko, pa puta sprat, a sprat nezavrsen, pa onda odluka o povecanju poreza za 100 %. More stvarno ih treba motkom…

  1. Sada, ko je nesto ozbiljno radio u zivotu reci ce da je nemoguce da se ovo odradi sa 50 ljudi za 3 meseca, a ko je ekstra ozbiljan pitace se zbog cega nemamo ove podatke kroz popis koji je sprovodila Komisija za popis nezakonito izgradjenih objekata, a koji jos uvek traje. Usput, zar nije trebalo prvo da se resi pitanje imovine? Ajde organizujte se malo profesinalci :)

  2. Ljudi, ne dajmo da nasu imovinu popisuju oni koji su pravili vikendice nelegalno i sirili se na tavene a sada sede u gradskoj upravi i misle da smo svi mi kriminalci a oni posteni gradjani. Ja u kucu necu pustiti nikoga da mi udje, bez sudskog naloga mogu samo da mi poljubi parag.

Odgovorite