Obuka profesora za prevenciju nasilja u školama

- -
0

nasilje u školiOrganizacija Centar E8 iz Beograda i međunarodna organizacija CARE International, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, organizuju stručnu obuku pod nazivom „Program M: Obuka za prevenciju nasilja“ danas i sutra u Domu učenika srednjih škola (ul. Save Kovačevića br.23) u Kragujevcu.

„Program M: Obuka za prevenciju nasilja“ je nastao tokom sprovođenja projekta „Mladići kao saveznici u prevenciji konflikata i nasilja na Zapadnom Balkanu“ koji se već petu godinu uspešno sprovodi širom Srbije, ali i u zemljama regiona. Tokom sprovođenja projekta razvijen je obrazovni model i odgovarajuća metodologija rada sa mladićima u vezi prevencije nasilja i promocije zdravih životnih stilova.

Do sada, u Srbiji, program je prošlo oko 3000 mladića, učenika srednjih škola u dvadeset gradova Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva za omladinu i sport.

Nasilje je postao jedan od većih problema u našem društvu, porast vršnjačkog nasilja u školama je, na žalost, primetan svakog dana. Obuka profesora je bitan segment rešavanja ovog problema jer u rešavanju toga treba da se uključi što više članova našeg društva, a profesori su ti koji imaju značajan uticaj mlade. Zato će sa njima raditi treneri koji već pet godina vode ove program u svojim zemljama.

Nema komentara

Odgovorite