Obrazovan Savet Mreža ustanova kulture

- -
0

Na jučerašnjoj sednici, Gradsko veće obrazovalo je Savet Mreže ustanova kulture na teritoriji grada Kragujevca, kojim će predsedavati Miljan Bjeletić član Gradskog veća za kulturu. Pored predsednika i zamenika predsednika, članovi Saveta Mreže su svi direktori ustanova kulture.

Zadatak Saveta Mreže je da, pored ostalog, pruži pomoć i podršku ustanovama kulture u radu i funkcionisanju, inicira izradu strateških dokumenata u oblasti kulture, predlaže zajedničke programe i projekte Mreže, obavlja poslove promocije Mreže, programa i projekata, kako Mreže, tako i ustanova koje se nalaze u njenom sastavu, u zemlji i inostranstvu.

Gradsko veće dalo je i saglasnost na zaključenje Ugovora o isporuci i ugradnji opreme za kompenzaciju reaktivne energije za SC „Park“ i Drugu kragujevačku gimnaziju. Reč je o opremi koja će u tim objektima smanjiti troškove energije, povećati efikasnost, ali i kvalitet napajanja.

Članovi veća razmatrali su i dali saglasnost na izveštaje o realizaciji godišnjeg programa poslovanja JKP Zelenilo, Vodovod i kanalizacija, JKP Šumadija Kragujevac, Parking servis, Gradske tržnice i Gradska groblja, za period od 1. januara do 30. juna tekuće godine.

Nema komentara

Odgovorite